Gradu Puli nagrada za edukacijski projekt o gospodarenju otpadom

0
Ovim priznanjem je još jednom prepoznato opredjeljenje Grada Pule u smjeru održivog razvoja
Ovim priznanjem je još jednom prepoznato opredjeljenje Grada Pule u smjeru održivog razvoja

Na festivalu ambalaže Festa Cropak 2015., koji se 14. i 15. svibnja održao u hotelu Westin u Zagrebu, Grad Pula osvojio je nagradu za edukacijski projekt o gospodarenju otpadom. Riječ je o vrijednom priznanju kojim je još jednom prepoznato opredjeljenje Grada Pule u smjeru održivog razvoja, nastojanja da građani budu informirani i uključeni u rad Grada,  te potvrđen status gradske uprave kao jedne od najtransparentnijih u Hrvatskoj.

„Program edukacije o gospodarenju otpadom i izbjegavanju nastajanja otpada za 2015. godinu u gradu Puli“ projekt je s ciljem postizanja konkretnih i mjerljivih rezultata. Budući da čitavoj Hrvatskoj predstoje značajne promjene u infrastrukturi gospodarenja otpadom, građane je nužno upoznati s planiranim promjenama, koje trebaju biti uvedene postepeno,  kroz kvalitetnu i pravovremenu edukaciju.

U edukativni proces bit će uključene sve dobne skupine, od djece predškolskog uzrasta, školske djece, do odraslih građana. Edukativne aktivnosti obuhvatit će izvedbu lutkarskih predstava, podjelu edukativnih „mini zelenih otoka“, interaktivne radionice, redizajn zelenih otoka u školskim dvorištima, te različite prezentacije i predavanja.

Ovim priznanjem Grad Pula, kao dobitnik nagrade Cropak stječe pravo izravnog sudjelovanja na međunarodnom natječaju za nagradu WorldStar koju već više od 50 godina dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu (WPO).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa