U središtu Pule otvorena stanica za punjenje električnih vozila

0
Gradonačelnik Pule Boris Miletić naglasio je kako se Pula svakim danom sve više okreće ekološki prihvatljivijim izvorima energije
Gradonačelnik Pule Boris Miletić naglasio je kako se Pula svakim danom sve više okreće ekološki prihvatljivijim izvorima energije

Na parkiralištu Karolina, 26.svibnja je svečano otvorena stanica za punjenje električnih vozila, čime je Pula upisana u kartu gradova koji svojim stanovnicima i gostima nude mogućnost novog i ekološki prihvatljivog načina prometovanja.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pohvalio je inicijativu i naglasio kako se Pula svakim danom sve više okreće ekološki prihvatljivijim izvorima energije. “Sama lokacija nove stanice na simboličan način povezuje drevnu Arenu i budućnost koja nam stiže kroz nove, sigurnije i ekološki prihvatljivije tehnologije“, istaknuo je Miletić te poželio da uskoro svi istarski gradovi dobiju svoju stanicu za punjenje električnih vozila.

Direktor Pulaparkinga d.o.o. Branimir Bojanić kazao je kako će ova stanica povećati ponudu i mogućnosti prometovanja između udaljenih gradova te približiti pulska parkirališta europskim i svjetskim ekološkim standardima.

Mladen Kutija, predstavnik austrijske tvrtke Elsta Mosdorfer koja je uz hrvatsku tvrtku Infoart najzaslužnija za otvaranje stanice, istaknuo je kako u svom radu poseban fokus pružaju novim tehnologijama oslanjajući se na iskusne i pouzdane partnere.

Predstavnik Infoarta Mario Hegeduš pojasnio je okupljenima glavna svojstva stanice te istaknuo veliku električnu sigurnost pri upotrebi i Internet priključak koji učinkovito prati sve statuse i radnje prilikom punjenja. „Pula će odsad svim posjetiteljima omogućiti direktnu povezanost sa Sjeverom Europe, posebice s Njemačkom i Austrijom gdje su ovakve stanice već uobičajene. Vjerujem kako će upravo ova stanica biti razlog povećanog broja gostiju koji se na put odlučuju električnim prijevoznim sredstvom“, naglasio je Hegeduš.

Naplata punjenja vršiti će se beskontaktnom prepaid karticom, SMS porukom ili izravno na blagajni parkirališta, a u promotivnom periodu punjenje će se za sve građane i goste vršiti besplatno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa