Vodnjan: Radionice o izradi pigmenata i upotrebi kamena u proizvodnji vapna

0
Radionice će se održati u sklopu projekta Veritas II
Radionice će se održati u sklopu projekta Veritas II

U sklopu projekta Revitas II, Nadgradnja revitalizacije istarskog zaleđa i turizma u istarskom zaleđu u Vodnjanu će se održati radionice o upotrebi kamena u tradicijskoj proizvodnji vapna, izrada prirodnih pigmenata i njihovih primjena.

Radionice su namijenjene svim zainteresiranima i organizirat će se po sljedećem rasporedu:

Projekt Revitas II se temelji na nastavku i nadogradnji aktivnosti projekta Revitas i u tom smislu nadovezuje se na stare aktivnosti i pokazuje nastavak, no vrlo bitno je da pokazuje i  inovativnost.

Prekogranični opći ciljevi projekta Revitas II su zaustaviti degradaciju zaleđa istre uz zaštitu kulturne baštine i promociju integriranih razvojnih i turističkih proizvoda; oblikovanje prekogranične turističke destinacije; te promocija održivog razvoja turizma u istarskom zaleđu.

Rezultati koji se žele postići projektom Revitas II:

- Implementacija i nadogradnja modela revitalizacije zaleđa, koji je bio razrađen u okviru projekta Revitas
- Potenciranje prekograničnih kulturnih razmjena i događaja sa namjenom povećanja nivoa svijesti stanovnika Istre i ostale zainteresirane javnosti o kulturnim i razvojnim potencijalima istarskog zaleđa
- Ojačati i nastaviti s razvojem uspostavljene zajedničke prekogranične turističke destinacije Istra
- Stimulacija i inovativni pristup ka upotrebi informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT) što će omogućiti razvoj zaleđa i animaciju turista na multimedijalan način
-  Osigurati planske uvjete za buduću revitalizaciju područja.

Projekt će omogućiti protok turista iz urbanih područja u zaleđe, oživit će razvoj prekogranične destinacije i uz to omogućiti preko najmodernije informacijske tehnologije jednostavan protok informacija o lokalnim specifičnostima unutar cjelokupne destinacije Istra. Sa integriranom turističkom ponudom će se produžiti turistička sezona, a to će se odraziti na prekograničnoj gospodarskoj djelatnosti, u kojoj je turizam vrlo bitan dio.

Partneri: Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran, Istarska županija, Grad Vodnjan, Grad Buzet, TZIŽ.
Sveukupan iznos projekta: 843.058,50 EUR, sufinanciranje 15%.
Financije po partnerima: Mestna občina Koper 204.446,66; Občina Izola 49.300; Občina Piran 72.500; Istarska županija 167.270,85; Grad Vodnjan 110.000; Grad Buzet 128.041; TZIŽ 112.500.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa