U subotu hodočašće i euharistija mladih Istre u Svetvinčentu

0
S prošlogodišnjeg hodočašća
S prošlogodišnjeg hodočašća

U povodu  52. Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja Porečko - pulska biskupija ove subote, 25. travnja, organizira  u  hodočašće u Sventvinčenat  i molitveno bdijenje uoči Nedjelje Dobrog Pastira. U rodnu župu blaženog Miroslava Bulešića hodočastit će se pješice iz više istarskih gradova na ZEMI – Zajedničku euharistiju mladih Istre. Misno slavlje s početkom u 20 sati predvodit će porečki i pulski biskup monsinjor Dražen Kutleša, a nakon misi uslijedit će bdijenje.

U subotu će se također održati Dječji festival duhovne glazbe „Iskrice“ u Vodnjanu. Početak je u 17 sati a u slučaju kiše održat će se u sportskoj dvorani vodnjanske osnovne škole.

Obilježavanje Svjestkog dana molitve traje cijeli tjedan. Počelo je 22. travnja u Pazinu predavanjem „Glagoljica u Istri“, kojega je u Velikoj dvorani Državnog arhiva  održala Marica Čunčić.

Danas, 23. travnja, proslavit će se u Vrsaru blagdan Sv. Jurja, čime se ujedno obilježava i početak turističke sezone. U 15.30 sati predviđen je polazak ribarskim brodicama sa starog mola prema otoku  sv. Jurja u vrsarskom akvatoriju, slijedi procesija uz molitvu krunice po uređenoj šetnici po otoku. Svečano misno slavlje, na otoku, pred drevnom crkvicom Sv. Jurja započet će u 16.30 sati. Predstavit će ga vlč. Lino Zohil, župnik domaćin, a propovijedat će vlč. Ivan Butković, župnik Funtane i Fuškulina. Povratak prema Vrsaru predviđen je u 18.00 sati, a nakon toga uslijedit će druženje na starom molu uz glazbu i prigodnu gastronomsku ponudu pod pokroviteljstvom Općine Vrsar i Turističke Zajednice općine Vrsar.

U Oprtlju se blagdan sv. Jurja tradicionalno slavi dan kasnije, 24. travnja. Ove će godine svečano misno slavlje s početkom u 19 sati predvoditi vlč. Mladen Pranjić. Više svećenika bit će na raspolaganju za sakrament ispovijedi već od 18 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa