Severina u srpnju na Adria summer festu u Medulinu

0
Severina
Severina

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 16. travnja u vijećnici Općine Medulin predstavljen je projekt Adria summer fest, u sklopu kojega će 18. srpnja u Medulinu nastupiti popularna pjevačica Severina.

Organizatore programa, Sandra Želeska iz ugostiteljskog obrta Adria-Pula, njegovog pomoćnika u projektu Branka Percana vlasnika Elektro Percan-Ližnjan i Lorisa Zupanca iz The Night Express Banda, tom je prigodom pozdravio načelnik Općine Medulin Goran Buić koji je izrazio veliko zadovoljstvo time da Medulin konačno dobiva jedan pravi veliki koncert usred sezone, za kojega očekuje kako će privući veliki broj posjetitelja iz Istre ali i regije. Buić je rekao kako Medulin kao općina s najvećim brojem turista zaslužuje jedan ovakav event, a zaključio je da će ambijentom zasigurno biti zadovoljna i zvijezda večeri popularna Severina.

Zagrijavanje s The Night Express Bandom

Sandro Želesko je zahvalio načelniku Buiću na potpori i suradnji od prvog dana, te najavio program manifestacije koja će započeti u 20 sati na medulinskoj rivi kod vjetrenjače. Večer će otvoriti nastup DJ-a, a nastaviti će se koncertom The Night Express Banda koji će zagrijavati atmosferu do dolaska Severine na pozornicu, koji je predviđen za jedan sat iza ponoći.

Koncert Severine bi trebao trajati dva sata, no tu zabavi nije kraj pošto će publiku nakon koncerta nastaviti zabavljati DJ Nikola Z Kukurini sve do sitnih jutarnjih sati.

Organizatori predviđaju masovni odaziv publike, a predviđeno je da prostor može primiti čak do 10.000 posjetitelja, no organizatori donekle skromno očekuju između 4 do 6 tisuća posjetitelja. Neminovno je da će uslijed mnogobrojne publike doći i do poteškoća s parkingom, te stoga organizatori unaprijed mole mještane na toleranciju zbog gužvi koje će biti te večeri.

Cijena karata u pretprodaji 60, na dan koncerta 80 kuna

Ulaznice za Severinin koncert moći će se kupiti u pretprodaji već od početka idućeg tjedna na lokacijama u Puli (Caffe bar „Sixty Six“, Caffe bar Kolumbo, Aruba Club Pula, Caffe bar Cabahia), u Medulinu u turističkoj agenciji Marco Polo, u Rovinju u Art Public Baru dok će za Pazin, Labin, Umag i Buzet predprodaju obavljati agencija Svi u Izlazak. Želesko je naglasio i to da će karte biti po vrlo pristupačnim cijenama, te će tako ovo biti najjeftiniji koncert  na kojem se moglo slušati Severinu. Cijena karata će u pretprodaji biti 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna.

Želesko je na kraju istaknuo da će se manifestacija održati u svrhu promicanja, razvitka i unapređivanja općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin, a s ciljem da sljedeće godine na sličnom projektu nastupi veći broj izvođača te da u budućnosti to preraste u Adria summer festival, manifestaciju koja će popularizirati Istru i Hrvatsku, a koja bi trajala tri do četiri dana.

Predstvljanje projekta Adria summer fest u Medulinu
Predstvljanje projekta Adria summer fest u Medulinu

Branko Percan pohvalio je suradnju s načelnikom Buićem te se zahvalio Lorisu Zupancu iz Night Express Banda pošto im je upravo on omogućio kontakt sa Svenom Dukićem, te su na taj način i uspjeli dogovoriti dolazak Severine u Medulin. Percan je zaključio kako je ovo početak projekta na kojem intenzivno rade već neko vrijeme, a za kojega očekuju punu realizaciju kroz tri godine, kada bi festival trebao u potpunosti dobiti svoju višednevnu formu. Jedino što im može pokvariti planove za tu večer, zaključio je Percan, jesu vremenske neprilike, a u tom slučaju koncert bi dobio drugi termin održavanja.

Medulinska noć

Na konferenciji za medije ujedno je rečeno kako će Adria organizirati i  Medulinsku noć koja će biti održana 26. srpnja, gdje će nastupiti Joško Čagalj – Jole, a ulaz će biti besplatan, te Ližnjansku noć koja će biti 1. kolovoza, na kojoj će nastupiti Mladen Grdović s cijenom ulaznica od 20 kuna.

Na kraju su se organizatori posebno zahvalili sponzorima, bez kojih ne bi mogli realizirati nastup Severine, a naročito ne po tako povoljnoj cijeni ulaznice. Tu su prije svega Općina Medulin, Favorit pivo, Glas Istre, Vedras i Orbis te udruge  Medulinska placa, Buža i Mendula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa