Pula i Arena ponovno u britanskom The Guardianu

0
Outlook u Areni
Outlook u Areni

Poznati britanski dnevni list The Guardian, koji već treće stoljeće spada u najčitanije svjetske tiskovine, na svojem je portalu istaknuo pulsku Arenu kao primjer jednog od najočuvanijih rimskih amfiteatara i jedinog koji do danas ima posve sačuvane sve tri kamene razine. Pula se tako našla u arheološki probranom društvu svjetski poznatih nalazišta poput lokaliteta Koh Ker u Kambodži, Solomonova hrama u Iranu, portugalske Conibrige i vatikanskih grobnica.

Uz nabrajanje povijesnih i arheoloških karakteristika, u tekstu je istaknuta i moderna funkcija Arene kroz organizaciju brojnih kulturno-zabavnih događaja poput festivala Outlook ili simulacija gladijatorskih borbi u sklopu proširene turističke ponude. Grad Pula upravo se strateški opredijelio za privlačenje manifestacija koje Pulu tijekom cijele godine pozicioniraju na turističkoj karti svijeta, a ujedno bogate kulturnu ponudu županije i pridonose poboljšanju turističke sezone.

Obzirom da je riječ o značajnoj turističkoj preporuci, The Guardian u tekstu poziva svoje čitatelje na let zračnim prijevoznikom Ryanair koji, uz pristupačnu cijenu i raspoloživost letova kroz cijelu turističku sezonu, stiže u pulsku zračnu luku već za nekoliko sati. Članak možete pronaći na: http://www.theguardian.com/travel/2015/apr/06/10-best-ancient-ruins-cambodia-peru-china-italy

Tekst iz Guardiana
Tekst iz Guardiana

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa