Lorencin odgovorio INmusicu: Ne dajemo mi novce!

0
INmusic festival
INmusic festival

Pošto je ministar Lorencin u četvrtak najavio u Splitu da će Ministarstvo turizma ubuduće znatno snažnije podržati Ultra festival, INmusic festival poručio je kako isto tako očekuju da Ministarstvo znatno snažnije podrži i njihov festival, piše Tportal.

Iz Ministarstva su odgovorili kako je sigurno da će ministar podržati sve festivale koji se već tradicionalno održavaju u Hrvatskoj i dovode strane posjetitelje pa tako i zagrebački INmusic festival, koji ima značajnu promotivnu ulogu za Grad Zagreb.

'Upravo je u tijeku natječaj za manifestacije. Svakako da su festivali veliki motiv dolaska u destinaciju, posebice u izvansezonskim mjesecima pa je tako i INmusic važan za Zagreb i kontinentalnu Hrvatsku', odgovorio je ministar.

Napominje, međutim, da Ministarstvo ne dodjeljuje financijsku potporu jer je to u nadležnosti Hrvatske turističke zajednice (HTZ), odnosno HTZ-a Grada Zagreba u slučaju INmusic festivala. Stoga ne želi prejudicirati ishod javnog poziva jer odluke o dodjeljivanju novčanih potpora namijenjenih za turističku promociju donosi turističko vijeće HTZ-a.

To što je ministar jučer u Splitu podržao Ultru, u Ministarstvu objašnjavaju time da je to bilo u sklopu sastanka sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom na kojem je glavna tema bila Ultra festival u Splitu.

HTZ je odgovorio da je Javni poziv za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa "Potpore događanjima" u 2015. godini otvoren do 20. travanja i da vjeruju da će se organizatori INmusic festivala javiti na taj poziv, ali napominju da i dodjeli sredstava u konačnici odlučuje Turističko vijeće HTZ-a.

'INmusic festival je svakako važan događaj za Zagreb te vjerujemo kako će biti motiv dolazaka većeg broja posjetitelja, obzirom da Hrvatska već ima veliku festivalsku publiku koja prati kalendare festivala i sukladno tome planira putovanja', naveo je HTZ.

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice napominje da potiče i podražava razvoj svih kvalitetnih sadržaja koji proširuju turističku ponudu i utječu na produljenje sezone te vjerujuju kako će i INmusic festival biti prepoznat od strane tijela Hrvatske turističke zajednice koja će odlučivati o dodjeli sredstava.

Organizatori INmusic festivala ranije su u petak, tražeći potporu ministra turizma, naveli da se njihov festival ove godine održava jubilarni deseti put i da je postao jedan od najugledniji glazbenih festivala u Europi, što potvrđuju gostovanja najznačajnijih svjetskih glazbenika.

Svoja očekivanja da i oni dobiju znatno snažniju podršku, organizatori temelje i na tome što je taj festival cijenom ulaznice pristupačan hrvatskoj publici, a ujedno je i međunarodno atraktivan jer svi europski festivali s programom koji je usporediv sa programom INmusica imaju znatno više cijene ulaznica.

Da je INmusic festival najznačajniji ljetni turistički događaj u Zagrebu i kontinentalnoj Hrvatskoj pokazuju podaci po kojima je, kaže organizator, zahvaljujući tom događaju samo lani ostvareno 30.000 noćenja, piše Tportal.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa