IDS: U posljednje tri godine prihodi od hrvatskog turizma porasli 12 posto

0
Hrvatska postaje konkurentnije, zanimljivije i traženije svjetsko odredište
Hrvatska postaje konkurentnije, zanimljivije i traženije svjetsko odredište

U posljednjoj godini mandata bivše Vlade, 2011., ukupni prihod od turizma iznosio je 6,61 milijardi eura da bi prošle 2014. godine ukupni prihodi od turizma u Hrvatskoj iznosili 7,4 milijarde eura prihoda, što je rast od čak 12 posto ili 800 milijuna eura, stoji u priopćenju IDS-a.

Riječ je o službenim podacima Hrvatske narodne banke (HNB), prema kojima je vidljivo da prihodi od turizma bilježe kontinuirani i značajan rast nakon što su početkom 2012. godine na čelu ministarstva turizma predstavnici IDS-a.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić izuzetno je zadovoljan rezultatima rada predstavnika IDS-a u turizmu te je istaknuo da „u IDS-u imamo odgovorne ljude koje će na ključnim mjestima, kao što je turizam za naše gospodarstvo, polučiti izvrsne rezultate“.

- Uspjesi Ministarstva turizma, na čelu s ministrom Lorencinom, dokaz su da u tom ministarstvu ljudi dobro rade svoj posao, naglasio je predsjednik IDS-a.

Ministar turizma Darko Lorencin dodao je da je prošle godine udio prihoda od putovanja u BDP-u iznosio 17,2%, što je 0,6% više nego u 2013. godini.

- Prihodi od turizma ostvareni 2014. porasli su u odnosu na 2013. te su istovremeno prihodi ostvareni od turista koji su u našu zemlju došli iz osobnih razloga čak i premašili rekordnu 2008. godinu.

- Ostvareni rezultati izuzetno me vesele jer dokazuju da se turistička politika kreće u pravom smjeru te da Hrvatska postaje konkurentnije, zanimljivije i traženije svjetsko odredište, kazao je ministar turizma.

Ministar Lorencin se zahvalio svim turističkim djelatnicima na doprinosu u ostvarenju ovih izvanrednih brojki jer bez uspješne suradnje privatnog i javnog sektora ovi rezultati ne bi bili mogući.

Darko Lorencin i Boris Miletić
Darko Lorencin i Boris Miletić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa