Učestale devastacije u park šumi Busoler

0
Park šuma Busoler
Park šuma Busoler

Posljednih mjeseci, u park šumi Busoler zamjećeno je uništavanje postavljene opreme, koje se odvijalo u vremenu odsutnosti čuvara prirode, na način da su iz betonskih sidrišta iščupani smjerokazi i na razne načine oštećene edukativne tabele, stoji u priopćenju Elvisa Zahtile, ravnatelja Nature Histrice.

Javna ustanova Natura Histrica u suradnji s Gradom Pula već nekoliko godina sustavno uređuje zaštićenu park šumu Busoler s ciljem privođenja tog donedavno zapuštenog područja rekreativnoj funkciji za sve građane Pule i okolice.

Nakon što je šumi Busoler uspostavljen stalni nadzor čuvara prirode Javne ustanove Natura Histrica, područje je temeljito očišćeno od otpada, prokrčene su, trasirane i smjerokazima obilježene dvije staze, pješačko-edukativna i trim staza. Na pješačko-edukativnoj stazi postavljene su ulazana te šest edukativnih tabela s temama o šumi i životu šume, a tijekom 2015. godine planirano je postavljanje trim elemenata duž uređene trim staze. U planu je postavljanje dječjeg igrališta.

Stoga Natura Histrica apeliramo na posjetioce i korisnike da se s poštovanjem odnose prema gradskoj imovini jer se njenim uništavanjem umjesto na planirana nova ulaganje u dječje igralište i trim opremu sredstva se troše na popravke.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa