Na današnji dan umro Sergio Blažić Đoser

0
Sergio Blažić Đoser
Sergio Blažić Đoser

Na današnji dan, 18. siječnja 1987. godine nakon duge i teške bolesti umro je Sergio Blažić Đoser, dugogodišnji pjevač Atomskog skloništa, jedan od najvećih rock pjevača s područja bivše Jugoslavije svih vremena.

Đoser je rođen 8. travnja 1951. godine u Puli. Karijeru rock pjevača počeo je Hushu iz Pule te Bumerangu iz Kopra, a nakon toga postaje član Atomskog skloništa sa kojima snima desetak albuma među kojima su najpopularniji  „Ne cvikaj generacijo" iz 1978. , „Extrauterina“ iz 1981. godine i „Mentalna higijena" iz 1982. godine.

U spomen na njega njegovi kolege godinama su u Puli organizirali Đoserov memorijal, prošle godine Gradsko vijeće Pule donijelo je odluku da se zelena poljana u Krležinoj ulici ubuduće zove Poljana Sergia Blažića Đosera.

Danas je već pomalo zaboravljeno da Đoser i Sklonište nikada u Hrvatskoj nisu bili popularni kao u drugim dijelovima bivše države. Ondašnja rock kritika nije pretjerano mazila pulske rockere i u Zagrebu nikada nisu napunili niti jednu dvoranu, no zato su u BiH i Srbiji imali kultni status. (N.Č.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa