Novogodišnja noć: U Barbanu raketom susjedu zapalio sijeno

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Novogodišnja noć na području Istre protekla je mirno te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Tijekom noći, policija je evidentirala tri događaja narušavanja javnog reda i mira u Puli. Za izdvojiti je događaj drskog ponašanja na parkiralištu u Ulici Riva oko 2 sata u kojem je 23-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,72 g/kg) na naročito drzak način narušavao javni red i mir te u jednom trenutku bacio staklenu bocu koja je ogrebotine u predjelu glave zadala 24-godišnjakinji. Protiv 23-godišnjaka će nadležnom prekršajnom sudu biti podnijet optužni prijedlog.

Što se tiče prometa, evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom na području Poreča. Nesreća se dogodila 45 minuta iza ponoći kada je 25-godišnjak iz Poreča upravljajući VW Golfom pulskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,93 promila radi ne držanja potrebnog razmaka udario u Opel ispred sebe, kojim je upravljao 50-godišnjak iz Tara.

Kod uporabe pirotehničkih sredstava za izdvojiti su dva događaja. Prvi događaj zabilježen je na području Lupoglava u kojem je prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom ozljede ruke zadobio 37-godišnjak kojem je pomoć pružena u KBC Sušak gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Drugi događaj zabilježen je na području Barbana u kojem je 35-godišnjak prilikom rukovanja raketama izazvao požar sijena u kojem nije nitko ozlijeđen, ali je 45-godišnjaku pričinjena veća materijalna šteta. Protiv počinitelja će se podnijeti odgovarajuća prijava.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa