Josipović na novogodišnjoj fritaji u Puli: Regionalizacija Hrvatske je naša budućnost

0
Ivo Josipović na pulskoj fritaji
Ivo Josipović na pulskoj fritaji

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović zadnjeg je dana godine u Puli, zajedno s brojnim predstavnicima regionalne i lokalne samouprave u Istri, na čelu s istarskim županom Valterom Flegom i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem proslavio Novu godinu družeći se s građanima na tradicionalnoj novogodišnjoj fritaji.

Predsjednik dr. Ivo Josipović započeo je, kako je rekao, drugi krug kampanje za predsjedničke izbore u Istri iz razloga što su upravo građani Istre u najvećoj mjeri podržali njegovu kandidaturu, a od velikih gradova najveću podršku dobio upravo u Puli. 

- Došao sam zahvaliti Istrijankama i Istrijanima na velikoj podršci koju sam dobio u prvom krugu, izjavio je dr. Ivo Josipović izrazivši nadu da će ta podrška biti još veća u drugom krugu.

- Htio bih zahvaliti što su ovdje u Istri prepoznali moj projekt regionalizacije Hrvatske, on je sasvim sigurno budućnost. To je budućnost i za Istru i za druge krajeve Hrvatske, kazao je dr. Ivo Josipović naglasivši da će „regionalizacija zasigurno biti motor pokretač za mnoge krajeve naše zemlje“.

Valter Flego, Boris Miletić i Ivo Josipović
Valter Flego, Boris Miletić i Ivo Josipović

Boris Miletić također zahvalio je predsjedniku Josipoviću što je prepoznao i cijeni veliku podršku većine građana Istre. „Zadovoljstvo mi je što predsjednik IDS-a počinje drugi krug kampanje za predsjednika RH u Istri, te sam uvjeren da će građani Istre, kao što je to bilo i na prošlim predsjedničkim izborima, u još većoj mjeri podržati kandidaturu dr. Ive Josipovića u drugom krugu“.

Istarski župan Valter uvjeren je da građanke i građani Istre žele da se program dr. Ive Josipovića o regionalizaciji Hrvatske i ostalim nužnim reformama provede u djelo.

Josipović se susreo s predsjednicom Udruge Blokirani

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović susreo se s predsjednicom Udruge Blokirani Miriamom Kervatin, s kojom je razgovarao o problemu blokade računa i dužničkoj krizi. Josipović je podsjetio da je prije više od godinu dana ponudio projekt ublažavanja dužničke krize građana sa 20 konkretnih mjera.

- Pojedine mjere su već implementirane, dok su neke u fazi implementacije, istaknuo je podsjetivši da će „s novom godinom stupiti na snagu i Odluka o oprostu djela dugova“. Međutim, kandidat za predsjednika RH Ivo Josipović je zaključio s tvrdnjom da „konačno rješenje za dužničku krizu su nova radna mjesta te mogućnost da građani normalno posluju“.

Na druženju su sudjelovali i gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić. gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos te brojni predstavnici istarskih gradova i općina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa