Škrinjar: Ližnjanski SDP nema pravo skrivati svoju nesposobnost iza opozicije

0
Saša Škrinjar, predsjednik IDS-a Ližnjana
Saša Škrinjar, predsjednik IDS-a Ližnjana

„Načelnica Maja Cvek i donačelnik Paolo Demarin nemaju pravo skrivati svoju nesposobnost iza opozicije. Nakon  što su održali krajem prošlog tjedna konferenciju za medije na kojoj su iznijeli cijeli niz dezinformacija i neistina, htjeli smo argumentirano reagirati na sve prozivke. Međutim, ližnjanski IDS se neće spustiti na tu razinu. Pozivamo SDP-ovu vlast da se konačno bavi općinom i da ne gubi vrijeme na promašena prepucavanja jer smo uvjereni da građani dobro razlikuju činjenice od obmana“, stoji u priopćenju Saše Škrinjara, predsjednika Općinske podružnice IDS-a Ližnjan.

„Međutim, iz odgovornosti prema našim mještanima te članovima, dužni smo reagirati na najteže optužbe, ujedno i one koje najviše vrijeđaju zdrav razum.

Draga načelnice, opozicija ne može biti kriva ako nije prošao vaš prijedlog proračuna. Imali biste potreban kvorum da vaši vijećnici nisu podijeljeni. Krivca tražite u sebi i u svojim redovima, koji vas očito ne podržavaju. Sada optužujete opoziciju i besramno od oporbenih vijećnika zahtijevate podršku, što je pomalo bahato s obzirom da nam tijekom cijelog mandata niste odgovarali na vijećnička pitanja i od nas skrivali materijale za sjednice vijeća. IDS Ližnjana je pravovremeno ukazao na činjenicu da ste vijeće pretvorili u farsu, ali i tad ste se branili napadom. 

IDS predložio nekoliko amandmana na rebalansu proračuna u listopadu

Naša stranka, poput druge, predložila je nekoliko amandmana na rebalansu proračuna u listopadu ove godine. Vi ste, uredno, odbili sve naše prijedloge i to isključivo iz stranačkih razloga. Na prošloj sjednici nismo predložili nikakav amandman, jer kao što smo rekli, ovakav proračun je nemoguće popraviti sitnim izmjenama.

Svima onima koji znaju čitati proračun, jasno je da se on temelji na prodaji imovine. Svako daljnje obrazloženje stoga je suvislo. Što se tiče vašeg „programa“ gradnje, on je isti kao i prošle godine. Jednostavno ste prepisali stavke koje niste realizirali u tekućoj godini. A ako nastavite kao i u ovoj godini s mizernom realizacijom proračuna, bojimo se da će taj program biti isti i za 2016.

I na kraju, donačelniku Demarinu, koji plaši građane da će se eventualnim izborima  3 mjeseca zaustaviti svi započeti projekti, pitamo: koji projekti? Koji EU fondovi? O kakvom razvoju naše općine vi uopće govorite!?“, rekao je Saša Škrinjar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa