Nakon tučnjave u pulskom kafiću, prijetio policajcu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Policijski službenici su 19. prosinca oko 15.30 sati postupali po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Širolinoj ulici u Puli. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili su da javni red i mir narušavaju dvojica 23-godišnjaka i jedan 32-godišnjak, koji su pod vidnim utjecajem alkohola vikali, naguravali se i tjelesno sukobili, prilikom čega su prevrnuli stolove i razbili dio inventara, a vrijeđali su i djelatnika objekta.

Počinitelji se nisu smirili ni nakon dolaska policijskih službenika, već su nastavili s protupravnim ponašanjem, vrijeđajući i policijske službenike. Nakon što su uhićeni i smješteni u policijsko vozilo, jedan 23-godišnjak je pokušao pobjeći, te su policijski službenici nad njim primijenili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), pri čemu je osumnjičeni prijetio policijskom službeniku.

U događaju su lakše ozlijeđeni 23-godišnjak i policijski službenik, kojemu je prijetio te se protiv 23-godišnjaka podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv trojice mladića podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa