Mladi pulski vaterpolisti okitili se brončanom medaljom

0
Mladi pulski vaterpolisti, 20. prosinca pobijedili su ekipu Lošinja
Mladi pulski vaterpolisti, 20. prosinca pobijedili su ekipu Lošinja

Mladi pulski vaterpolisti pobjedom nad vaterpolistima Lošinja završili su na trećem mjestu Županijskog kupa Primorsko-goranske županije. Naime, 20. prosinca se igralo zadnje kolo natjecanja u kojem su mlađi kadeti VK Pule, pobjedom od 10:5, zadržali treću poziciju na tablici i zasluženo osvojili brončanu medalju.

U prvom susretu zadnjeg kola, ekipa Primorja sigurno je svladala vaterpoliste Crikvenice 10:2 te bez poraza osvojili Kup U-13. Delfin iz Rovinja i Jadran iz Kostrene odigrali su susret za plasman u kojem su se Rovinježi bolje snašli, te pobijedili mlade Kostrenjane sa 11:4 i zauzeli 4. mjesto, posljednji susret dana i ovogodišnjeg KUP-a donio je zanimljiv susret Palade iz Njivica i Opatije, koji je cijelim tijekom bio izjednačen. U posljednje dvije minute Opatija koristi manjak koncentracije Njivičana i pobjeđuju 8:7 i zasluženo osvajanje 2. mjesta i srebra.

Nakon odigranih utakmica na bazenu Kantrida u Rijeci, gdje su i igrane sve utakmice ovog prvenstva, uslijedila je dodjela pehara i medalja koje je igračima podijelio zlatni olimpijac iz Londona, Samir Barač.

Uspjeh mladih pulskih vaterpolista tim je veći ako znamo da treniraju samo dva puta tjedno u neadekvatnom i premalom bazenu u Valbandonu, a neki njihovi suparnici treniraju i do 12 sati tjedno u olimpijskom bazenu. Tokom cijelog natjecanja Puležani su izgubili samo od Primorja i Opatije, koji su zauzeli prva dva mjesta, a porazi su bili minimalnim rezultatom, dok su iza sebe redom ostavili Delfin (Rovinj), Jadran (Kostrena), Paladu (Njivice), Lošinj i Crikvenicu.

Sve ovo ukazuje kako se u Puli rađa jedna sjajna vaterpolska generacija, a možemo samo zamisli što bi bilo kad bi Pula imala bazen. 

Rezultati 7. kola:

Crikvenica - Primorje 2:10
Lošinj - Pula 5:10
Delfin - Jadran 11:4
Palada - Opatija 7:8

Tablica Kup-a U-13

1. Primorje Eb 21
2. Opatija 18
3. Pula 13
4. Delfin 12
5. Jadran 9
6. Palada 4
7. Lošinj 3
8. Crikvenica 3

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa