JUDO

Trojica Istrijana okončala nastup na Europskom prvenstvu

0
Dominik Družeta u dvoboju s Bugarom Gramatikovim (FOTO: Igor Kralj / Pixsell)
Dominik Družeta u dvoboju s Bugarom Gramatikovim (FOTO: Igor Kralj / Pixsell)

Trojicu natjecatelja pulskog ‘Istarskog borca’ pozvao je njihov trener i selektor najbolje nacionalne vrste Dean Ilić na Europsko prvenstvo u judu koje se proteklih dana održavalo u Zagrebu. Istrijani su već u ranoj fazi natjecanja završili svoje nastupe te se oprostili od daljnjeg natjecanja.

 

Robert Klačar prošao je prvu prepreku u konkurenciji do 73 kilograma pobijedivši Španjolca Javiera Insaustia Penu, da bi potom izgubio od gruzijskog predstavnika Lashe Shavdatuashvilia. I Dominik Družeta bio je uspješan u prvom nastupu među borcima kategorije do 81 kilograma, pobijedivši Bugara Georgia Gramatikova, da bi u narednom kolu morao priznati nadmoć austrijskom đudašu Shamilu Borchashviliju.

Mladi Deni Klačar nastupio je u kategoriji do 66 kilograma te već u prvom kolu nije uspio pronaći rješenje za svog suparnika Austrijanca Marcusa Auera.

Robert Klačar i Dominik Družeta nastupili su i u dijelu prvenstva u kojem su nastupile mješovite ekipe (muško-ženske). Nakon što je u jutarnjem djelu natjecanja Hrvatska pobijedila reprezentaciju Nizozemske 4:2, u polufinalu je uslijedio poraz od izuzetno snažne reprezentacije Gruzije s 4:1. U borbi za brončanu medalju dvije potpuno izjednačene reprezentacije,u samoj završnici ipak se bolje snašla Srbija te u konačnici slavila s 4:2. Hrvatskoj je na kraju pripalo peto mjesto.

- Bili smo blizu, moja borba isto tako. Na kraju sam izgubio polugom, iako sam vodio na dva shida. Bila je to i kategorija iznad moje, ali svejedno mislim da sam se uspio nositi sa suparnikom. Šteta jasno da nismo osvojili medalju jer bi to onda bilo fantastično. Mi rijetko kada inače nastupamo ekipno, nemamo tu puno iskustva. Sigurno nas je ponijela malo atmosfera. Došli su nam prijatelji, kolege iz naših klubova, prijatelji... Šteta, rekao je nakon završetka Europskog prvenstva Dominik Družeta.

- Drago mi je zbog moje pobjede u borbi za broncu, što sam potezom dodatno 'podignuo' publiku, ali na kraju meč nije otišao u našu korist. To je ipak ono najbitnije. Ostavili smo srce na tatamiju. Srbi su bili bolja ekipa, čestitam, ali mogla je pobjeda otići i na našu stranu. Ravnopravni smo, mislim da su to znali i oni, jednako kao što smo znali mi, dodao je Robert Klačar. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa