Napokon osnovana prva podružnica Istarskih demokrata

0
Rodoljub Kosić (prvi s lijeva) s Porečanima na osnivačkoj skupštini Istarskih demokrata
Rodoljub Kosić (prvi s lijeva) s Porečanima na osnivačkoj skupštini Istarskih demokrata

Više od pola godine nakon osnivačke skupštine Istarskih demokrata, napokon je formirana i prva podružnica najmlađe istarske stranke. Kao što smo i predvidjeli prije šest mjeseci, prva podružnica osnovana je u Poreču, koji uz Labinštinu, čini jezgru stranke Damira Kajina.

Za predsjednika porečke podružnice Istarskih demokrata očekivano je izabran Rodoljub Kosić, dopredsjednik je Vladimir Sladonja, a tajnik Goran Gašparac.

U predsjedništvu Podružnice ID-a Poreč još su: Stevo Žufić, Jerko Sladoljev, Davor Radolović i Graziano Musizza.

Inače, nezavisna lista Rodoljuba Kosića je na izborima za Gradsko vijeće Poreča osvojila 24,16 posto glasova, a samom Kosiću gradonačelnički mandat izmakao je tek za nekoliko postotaka, pa je to (uz listu Branka Ružića u Pićnu) najuspješnija lista koje se uoči prošlih lokalnih izbora vezala uz Kajina. No, treba naglasiti da je Kosićeva lista izborni uspjeh u Poreču ostvarila ponajviše zbog njegove, a ne Kajinove popularnosti.     

Kosićevi vijećnici trebali bi postati prvi ID-ovi vijećnici u nekom gradskom ili općinskom vijeću s obzirom da se ostali članovi ili simpatizeri ID-a u drugim općinama i gradovima i dalje vode kao nezavisni vijećnici. (Nenad Čakić)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa