Jakovčić u EP: Štednja i rezovi neće pokrenuti europsko gospodarstvo, potreban nam je Pakt o ulaganjima

0
Ivan Jakovčić, zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu
Ivan Jakovčić, zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić upozorio je da Pakt o stabilnosti i rastu Europske unije neće uspjeti bude li se temeljio samo na provedbi mjera monetarne politike, na štednji i na rezovima. Europi je potrebno jedinstveno tržište i euro, ali EU treba i jaka socijalna država, izjavio je Ivan Jakovčić u Strasbourgu. Zauzeo se za prihvaćanje i primjenu Pakta o ulaganjima kako bi se ubrzalo zapošljavanje, posebice mladih.

“Pakt o stabilnosti i rastu Europske unije neće uspjeti bude li se temeljio samo na provedbi mjera monetarne politike, na štednji i na rezovima. Europi je potrebno jedinstveno tržište i euro, ali EU treba i jaka socijalna država. Zato pozivam na stvaranje Pakta o ulaganjima. Jedino paket ulaganja od 315 milijarda eura, kojeg je najavio čelnik EK Juncker, može potaknuti zapošljavanje mladih i otvaranje radnih mjesta uopće te pokrenuti rast europskog gospodarstva. Ne mogu samo mjere monetarne politike i rezovi dati zadovoljavajuće rezultate i spasiti europsku socijalnu državu”, rekao je Jakovčić.

Na plenarnoj sjednici EP-a u Strasbourgu održana je rasprava o Paktu o stabilnosti i rastu te o nadzoru nad makroekonomskim neravnotežama u zemljama članicama EU.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa