Alan Krančić iz Urihi najiznajmljivač Buzeštine za 2014. godinu

08.12.2014 - 08:03
Gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić, Alan Krančić i Nada Prodan Mraković, direktorica TZ Grada Buzeta
Gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić, Alan Krančić i Nada Prodan Mraković, direktorica TZ Grada Buzeta

Najiznajmljivač 2014. godine na području Turističke zajednice Grada Buzeta je Alen Krančić. Krančić se u turistički poduhvat upustio sasvim slučajno. Još je 2003. otkupio kuću u nizu u selu Urihi na području Mjesnog odbora Krušvari s namjerom da napravi mjesto gdje će počastiti prijatelje i uživati u dobrom društvu.

Jednom kad je kuća bila dovršena, Alen se odlučio istu ponuditi i kao turistički objekt. Dvije je godine muku mučio s punjenjem kapaciteta. Rješenje je pronašao 2012.: izgradio je bazen, koje se kasnije pokazalo kao pun pogodak jer u kući iz godine u godinu ima sve više turista.

- Prvi su mi gosti bili Rusi. Najviše sam imao Nijemaca, pa Engleza i Danaca. Iako nisam vješt s engleskim jezikom, s gostima se uspijevam sporazumjeti, a volim se i družiti. Tako ih već pri samom dolasku počastim tradicionalnim istarskim pićem, dok im moja supruga Erika pripremi peku. Pored toga, gostima su na raspolaganju povrće i voće iz obližnjeg vrta, što im je posebno drago. Turisti cijene jednostavnost i prisnost, kazao je Alen Krančić kojemu je nagrada uručena na Skupštini Turističke zajednice.

Krančić ističe primjer Nijemaca. U Urihima su boravili dva tjedna. Za vrijeme boravka auto nisu upalili.

- Neprestano su bili na terasi. Kuća je lijepa, ali pogled koji se pruža s terase na akumulaciju Butonigu i Draguć je jedinstven. Kad turisti dođu na tu terasu jednostavno ostanu iznenađeni i zadivljeni, istaknuo je Krančić. Inače, kuća Alena Krančića u Urihima je kapaciteta za četiri osobe.

Tweet

Posljednje novosti