predsjednički kandidat hdz-a posjetio istru

Primorac podsjetio da su Žatika i pulsko Sveučilište njegovi projekti

Piše: Istarski.hr

19.10.2024 - 14:01

I predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac došao je u Istru, koju često pohodi aktualni šet države Zoran Milanović.

Primorac se tijekom svog boravka susreo s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem. Tom su prilikom razgovarali o nizu projekata iz područja zdravstva, obrazovanja, inovacija i tehnologija, kao i novim mjerama prema mladim obiteljima, vezano uz besplatne vrtiće za svu djecu, ali i one prema umirovljenicima koje Primorac planira poduzeti u slučaju izbora za predsjednika.

 

Primorac je obišao i sportsku dvoranu Žatika u Poreču izgrađenu tijekom njegova mandata kao ministra znanosti, obrazovanja i sporta (2003. - 2009.), a koja je otvorena 2008. godine za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva. Nakon toga, uz niz susreta u Puli, posebno je istaknuo izgradnju Sveučilišta Jurja Dobrile koje je otvoreno 2006. godine, kao projekt koji je on osobno vodio i na koji je iznimno ponosan.

Primorac je tom prilikom rekao:

"Otvaranje Sveučilišta u Puli iznimno je važan dio preustroja sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Danas je Sveučilište Jurja Dobrile okosnica razvoja visokog obrazovanja u Istri i u ovom djelu Hrvatske. Mladi danas ne trebaju više napuštati svoje domove kako bi nastavili obrazovanje izvan Istre, već to mogu napraviti na osam fakulteta i jednoj akademiji koji djeluju pri Sveučilištu."

Tweet

Posljednje novosti