Akcija Hodanjem do zdravlja u Buzetu okupila sedamdesetak sudionika

27.10.2014 - 14:22
U Buzetu je održana četvrta po redu akcija Hodanjem do zdravlja
U Buzetu je održana četvrta po redu akcija Hodanjem do zdravlja

Nakon odličnih rezultata u Umagu, Pazinu i Rovinju, Klub žena IDS-a organizirao je četvrtu etapu humanitarno-rekreativne akcije „Hodanjem do zdravlja - Camminando verso la salute“ i to u Buzetu.

Predvođeni predsjednicom Kluba žena IDS-a Buzeta Ines Jerman, više od sedamdesetak sudionika iz cijele Istre krenulo je u Svetom Ivanu ispred Vatrogasnog doma, te prošlo planinarsku stazu „Sedam slapova“. U akciji su sudjelovali i Istarski župan Valter Flego, te gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.

Predstavnice Kluba žena napomenule su da je ruta malo modificirana i prilagođena i djeci i odraslima, te su pobrinule da ruta bude zanimljiva amaterima, koji su se odlučili za prve planinarske korake, ali i iskusnim planinarima.

Poručile su koliko je važno brinuti se o svom zdravlju, a „jedan od najjednostavnijih načina je pronaći vremena za šetnje u prirodi“. „Razgledavajući prekrasni krajolik okolice Buzeta i udišući svježi zrak, odmorit ćete dušu i tijelo“, kazale su predstavnice Kluba žena IDS-a.

Uoči starta, uz prijavnu listu svima je izmjeren šećer i tlak. Pohod je završen zajedničkim objedom u prostoru Mjesnog odbora Sveti Ivan. Uz zdravstveno-edukativni, akcija je imala i humanitarni karakter. Naime, skupljala su se sredstva za nabavu novih strunjača za Dječji vrtić Grdelin u Buzetu.

Sudionici nisu trebali uplatiti donaciju niti kotizaciju, s obzirom da novac doniraju sponzori ovisno o broju sudionika i prijeđenim kilometrima, te su na taj način prikupili 1.500,00 kuna.

Akcija „Hodanjem do zdravlja - Camminando verso la salute“ nastavlja se 8. studenog u Poreču, u Labinu 15. studenog i u Puli (Rt Kamenjak), 16. studenog.

Tweet

Posljednje novosti