U subotu humanitarna akcija Kluba žena IDS-a Hodanjem do zdravlja

0
Sandra Čakić Kuhar i Eleonora Kotiga Vaš
Sandra Čakić Kuhar i Eleonora Kotiga Vaš

Predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Čakić Kuhar i glavna tajnica KŽ-a Eleonora Kotiga Vaš, na konferenciji za medije održanoj 30. rujna predstavile su humanitarnu akciju Kluba žena IDS-a „Hodanjem do zdravlja“.

„Ovom humanitarnom akcijom želimo doprinijeti podizanju svijesti o važnosti kretanja i tjelesne aktivnosti, a hodanje i kretanje je jedan od najjednostavnijih načina rekreiranja“, izjavila je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Čakić Kuhar, te je navela kako će se akcija „Hodanjem do zdravlja“ održavat slijedeća dva mjeseca, svake subote u drugom gradu.

Akcija započinje ovu subotu u Umagu, a održat će se još i u Pazinu, Rovinju, Buzetu, Poreču, Labinu i Puli (Rt Kamenjak).

Predsjednica KŽ-a IDS-a istaknula je da će akcija imati i humanitarni karakter, jer će se pomagati u nabavi potrebne sportske opreme i rekvizita za one koji ih trebaju. Cilj ove akcije je okupljanje što većeg broja osoba koje će hodanjem i kretanjem prijeći određenu pješačku stazu od 7-10 km. Kretanjem kilometri se pretvaraju u donaciju.

U dogovoru sa sponzorima naše akcije, svaki učesnik i svaki prijeđeni kilometar se množe, pretvaraju u bodove i čine zbir: 1 prijeđeni kilometar x 1,00 kuna x broj sudionika = iznos kuna koje će sponzor donirati određenoj udruzi ili ustanovi u vidu opreme za rekreaciju, objasnila je Čakić Kuhar.

„Važno je naglasiti da se od učesnika akcije ne očekuju donacije ili kotizacije, već da svojim sudjelovanjem doprinesu ukupnim sredstvima. Stoga je važno da se što više osoba okupi jer više sudionika znači više novca za donaciju. Na kraju svake akcije, vidjet će se broj sudionika te će sponzor direktno donirati opremu dogovorenoj ustanovi, zaključila je predsjednica Kluba žena IDS-a.

Glava tajnica Kluba žena Eleonora Kotiga Vaš kazala je da akcija „Hodanjem do zdravlja“ započinje ovu subotu, 4. listopada, s početkom u 11 sati, a okupljanje je predviđeno ispred Pučkog otvorenog Učilišta Umag u 10:30.

„Hodat će se lijepom šetnicom uz more, koja je asfaltirana i prikladna i za dječja kolica te za osobe s invaliditetom“, istaknula je Kotiga Vaš naglasivši da se novac prikuplja za troje djece s invaliditetom za koje će se od prikupljenih sredstava biti uplaćene članarine za terapijsko jahanje u konjičkom klubu „Katoro“, a sponzori za akciju u Umagu su Težak d.o.o., Circolo Umag i 6. maj d.o.o. Umag.

Predstavnice Kluba Žena IDS-a pozvale su sve stanovnike zaljubljene u prirodu da sudjeluju u toj humanitarnoj akciji i time doprinose svom zdravlju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa