Istarski policajci zaplijenili 20 kg marihuane vrijedne milijun kuna

0
Rezultate krim istraživanja na konferenciji za medije, predstavili su voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković i načelnik Sektora kriminalističke policije Enes Bećić
Rezultate krim istraživanja na konferenciji za medije, predstavili su voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković i načelnik Sektora kriminalističke policije Enes Bećić

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU istarske su, u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Poreč, dovršili kriminalističko istraživanje  nad dvojicom 36-godišnjaka  i 24-godišnjakom s područja Poreča, te 42-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Rezultate ovog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, 30. rujna na konferenciji za medije, predstavili su načelnik Sektora kriminalističke policije Enes Bećić i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković.

Naime, policijski službenici su 27. rujna oko 21.45 sati, u mjestu Milinki kraj Tinjana, zatekli i uhitili četvoricu osumnjičenika zbog sumnje da su počinili kazneno djelo. Na mjestu uhićenja obavljen je očevid, kojom prilikom su izuzeti predmeti koji potječu od kaznenog djela.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga, obavljena je pretraga četiri kuće, dva osobna vozila, jednog plovila i četiri osobe. Zaplijenjeno je 38 paketa, omotanih prozirnom najlon folijom, ukupne težine 20.011 grama opojne droge marihuane, novčani iznos od 148.450 tisuća kuna, 1550 eura, 19 američkih dolara, devet mobilnih uređaja i jedno prijenosno računalo.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, u večernjim satima 28. rujna, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. Procjenjuje se da vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu iznosi oko milijun kuna, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa