Nikolina Velić pobjednica ovogodišnje FotoGioistre

0
Nikolina je osvojila žiri fotografijom djevojčice s lepezom
Nikolina je osvojila žiri fotografijom djevojčice s lepezom

Nikolina Velić iz Poreča pobjednica je ovogodišnjeg foto natječaja FotoGiostra, organiziranog u sklopu osmog po redu povijesnog festivala Giostra, koji se svake godine u drugom tjednu rujna održava u Poreču.

Nikolina je osvojila simpatije žirija svojim radom, odnosno porukom koju slika nosi. Djevojčica, zaigrana i zamišljena u lepezi, simbolizira vitalnost festivala, širinu događaja i estetsku ljepotu ondašnjeg, baroknog vremena. Autorica je prilično uvjerljivo pobijedila svojom fotografijom, dobivši 27 od maksimalnih 30 bodova.

 Žiri su sačinjavali: Dalibor Talajić, umjetnički fotograf, Kristian Macinić, multimedijalni umjetnik, te Sabina Damiani, profesionalna fotografkinja i članica Društva prijatelja Giostre.

Drugo mjesto dodijeljeno je Valentinu Mundi iz Tara, prekrasnoj fotografiji, filmske dinamike, u kojoj se izdvaja u nizu dama i jedno muško lice. Treće mjesto osvaja Marko Keč iz Poljane u zapadnoj Slavoniji, četvrto Diego Tikulin iz Pule, a peto Ariana Biloslav iz Poreča.

Natjecanje je imalo i međunarodni karakter, obzirom da je prijavljeno i nekoliko fotografija iz inozemstva. Pobjednica će zasluženu nagradu moći iskoristiti i uživati u čarima opuštanja u wellness vikendu za dvoje, sponzora Riviera Adria iz Poreča, dok će ostali navedeni dobiti prigodne sponzorske darove.

Ovaj natječaj realiziran je u suradnji Društva prijatelja Giostre i KAF-a iz Sv. Lovreča. Galeriju fotografija s foto natječaja pogledajte ovdje.

Valentino Munda - 2. mjesto
Valentino Munda - 2. mjesto
Marko Kec - 3. mjesto
Marko Kec - 3. mjesto
Diego Tikulin - 4. mjesto
Diego Tikulin - 4. mjesto
Ariana Bilosav - 5. mjesto
Ariana Bilosav - 5. mjesto

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa