Sedmi Outlook festival započeo spektakularnim koncertom u Areni

0
Tisuće mladih na otvaranju Outlooka u Areni
Tisuće mladih na otvaranju Outlooka u Areni

Spektakularnim koncertom u pulskoj Areni 3. rujna je započelo sedmo izdanje Outlooka, jednog od najvećih europskih festivala bass glazbe i sound system kulture. Nekoliko tisuća odlično raspoloženih, mahom mlađih posjetitelja, uživalo je u zvukovima ambijentalne elektroničke glazbe, soula, jazza i duba, a glavna zvijezda večeri bila je proslavljena američka kantautorica i nekadašnja članica Fugeesa Ms. Lauryn Hill.

Prije samog otvaranja festivala u Areni, u hotelu Amfiteatar održana je konferencija za novinare na kojoj su uz glavne organizatore prisustvovali i pulski gradonačelnik Boris Miletić, ministar turizma Darko Lorencin i zamjenica veleposlanika Velike Britanije u Hrvatskoj Nicole Davison.

„Veliko hvala svima koji podržavaju festival svih ovih godina i bez kojih ovakvu manifestaciju ne bi bilo moguće realizirati. Hvala Gradu Puli i gradonačelniku, Turističkoj zajednici Pule, Ministarstvu turizma i svima koji nam dajete podršku i zbilja se svi mi ugodno osjećamo u vašem gradu i hvala vam na tome“, kazao je direktor Outlook festivala Johnny Scratchley dodavši kako vjeruje da će se odlična suradnja nastaviti i ubuduće.

Konferencija za medije uoči otvaranja festivala
Konferencija za medije uoči otvaranja festivala

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što se ovaj renomirani festival udomaćio u Puli i Štinjanu te je kazao kako će Grad uvijek podržati kvalitetne manifestacije poput Outlook i Dimension festivala, a koje u naš grad iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja. Podršku manifestaciji dalo je i Ministarstvo turizma RH čiji je ministar Darko Lorencin jučer izjavio kako je Ministarstvo nedavno pokrenuo program Hrvatska 365 s ciljem produljenja turističke sezone te kako je i uloga samih festivala u tome od velike važnosti.

Zamjenica veleposlanika Velike Britanije u Hrvatskoj Nicole Davison kazala je kako se broj britanskih turista iz godine u godinu povećava te kako će njihova brojka do kraja godine iznositi oko 420 tisuća. Davison je na kraju svim posjetiteljima Outlooka poručila da se dobro zabave.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa