Bosanac krivotvorio svjedodžbu za zidara?

0

U Poreču je jedan 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine priveden zbog krivotvorenja srednjoškolske svjedodžbe. Naime, nakon što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske zaprimilo njegov zahtjev o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije, posumnjalo je u vjerodostojnost svjedodžbe o završenoj srednjoj građevinskoj školi u Cazinu, koju je mladić priložio uz zahtjev.

Budući je zahtjev podnijet putem odvjetničkog ureda iz Poreča, u rujnu je kontaktirana porečka policija, koja je putem Interpola zatražila provjere u Bosni i Hercegovini. Policija u Cazinu obavila je potrebne provjere u srednjoj školi te je utvrđeno kako na ime 29-godišnjaka nije izdana svjedodžba niti je osoba s tim podacima pohađala tu školu.

Inače, u Cazinu se budući građevinari obrazuju u II. Srednjoj školi Cazin, a građevinska zanimanja su građevinski tehničar, arhitektonski tehničar i zidar-fasader-izolater. Iskreno se nadamo da je nesretni Bosanac falsificirao diplomu tehničara, a ne zidara, jer istarske graditeljske tvrtke zidare zapošljavaju i bez mature. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa