Cesta Škrbina ponovo prohodna

08.08.2014 - 08:12
Cestu je popravljalo 60-ak volontera
Cestu je popravljalo 60-ak volontera

Škrbina, nekada jedna od najvažnijih cesta na Buzeštini, a danas pristupni put od  Marinci do Maruškići, od prošlog  je mjeseca ponovo prohodna. U tri srpanjska vikenda uredilo ju je 60-tak volontera: lovci, sportaši, vatrogasci, ljubiteji prirode te lokalno stanovništvo.

-Staza u dužini od oko 1200 m bila je obrasla raslinjem i nevožljiva, pa su volonteri prokrčili put i dopremili drenažni materijal kojim je trajno zaustavljeno njeno propadanje, rekao je zadovoljan završetkom projekta Damir Fabijančić, predsjednik MO Svi Sveti.

Na inicijativu brojnih sportaša, lokalnog stanovništva i lovaca, a u suradnji s BK Buzet, AK Buzet Autosport i EMK Buzet, Mjesni odbor Svi Sveti je u travnju 2014. na natječaj "Mali projekti za bolje sutra", raspisanog od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, kandidirao projekt "Oživimo Škrbinu". Zaklada je u lipnju projektu odobrila 10 tisuća kuna, a ukupna se vrijednost izvedenih  radova procjenjuje na oko 60 tisuća kuna.  Lokalni stanovništvo sada ima lakši pristup poljoprivrednim površinama, lovci pojilištima, a ljubitelji ekstremnih sportova mjestima natjecanja, pa stazi pridonosi i razvoju turizma. Također, na dobitku su hitna medicinska pomoć i vatrogasci.

Tweet

Posljednje novosti