Zašto se Ladonjini političari boje novinara?

0
Vlado Ivetić, Edi Pastrovicchio i Angelo Mattich
Vlado Ivetić, Edi Pastrovicchio i Angelo Mattich

Kao jedan od razloga bojkota sjednice Općinskog vijeća, oporbeni vijećnici u Višnjanu naveli su nepozivanje novinara na sjednice. Naime, na tri zadnje sjednice novinari uopće nisu pozvani, a predsjednik Vijeća Peter Poletti je novinarki Glasa Istre rekao kako za sjednicu, koja je bila zakazana za 22. prosinca, pozivi nisu poslani jer je „vjerojatno problem nastao u propustu u okviru radnog mjesta osobe koja je slala poziv faksom”.

No, kako se iz nekih drugih izjava moglo iščitati kako vladajuća lista u Općini Višnjan nije bila zadovoljna nekim tekstovima Glasa Istre (čiji novinari najredovitije prate rad Općinskog vijeća), očito su razlozi nepozivanja novinara drugačije prirode.

Slična situacija nedavno se dogodila i u Općini Tinjan, u kojoj vladajući nisu bili zadovoljni izvješćima novinara Mirjana Rimanića.

Ono što povezuje ova dva slučaja je što su u obje općine na vlasti nezavisne liste, članice udruge Ladonja. Ako njima pridodamo i Bale, treću općinu u kojoj je na vlasti Ladonja, gdje se novinari uopće ni ne pozivaju na Općinsko vijeće, onda se teško oteti dojmu da se Ladonjini političari boje novinara i javnosti.

Uostalom, i Plinio Cuccurin, predsjednik udruge Ladonja, vrlo rijetko nastupa pred novinarima, a intervjue daje samo u sponzoriranim prilozima, gdje vjerojatno može utjecati na izbor pitanja koja će mu biti postavljena. Tijekom predizborne kampanje niti jednom nije održao konferenciju za novinare, već su pred novinarima nastupali drugi članovi Ladonje.

No, i kod presica su vrlo selektivni, pa na njih uopće ne zovu novinare koji kritički pišu o Ladonji i Pliniju Cuccurinu, vjerojatno bojeći se provokativnih pitanja. Zanimljivo je da je upravo transparentnost jedna od omiljenijih tema Ladonjinih presica. (Eleonora Vlačić)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa