Župan Flego na otvorenju Male glagoljske akademije Juri Žakan

02.07.2014 - 07:22
Župan Valter Flego na otvorenju
Župan Valter Flego na otvorenju

Istarski župan Valter Flego prisustvovao je u nedjelju, 29. lipnja, 2014. godine svečanom otvorenju 22. Male glagoljske akademije „Juri Žakan“, u Roču.  Ovogodišnja tema akademije nosi naziv „Glagoljski imaginarij“, a traje do 5. srpnja.

Akademija okuplja šezdesetak učenika šestih razreda iz petnaest hrvatskih škola te šesnaest učitelja hospitanata koji će se tijekom sedam dana stručno usavršavati kroz radionice MGA i kulturno-umjetničke programe. Osnovni cilj programa je upoznavanje, učenje, valoriziranje, čuvanje i njegovanje glagoljice i glagoljske pismenosti. Radionicama se ujedno želi educirati polaznike te im na jedan osebujno kreativan način pokušati približiti kulturnu i duhovnu baštinu zavičaja.

Župan Flego, tom je prilikom, pozdravio napore organizatora u održavanju kontinuiteta i kvalitete Male glagoljske akademije „Juri Žakan“ te je izrazio zadovoljstvo što se ove godine uspjelo povećati opseg programa.

Radionice namijenjene polaznicima MGA su grafičko-scenografska, radionica glagoljskih imaginarija, medijska, novinarska, povijesna, radionica freskoslikarstva, likovno keramičarska te radionica za predškolsku dob. Za polaznike su organizirana i dva izleta: Aleja glagoljaša i Putovima glagoljice.

Novost je što se ove godine akademija širi na cijeli odgojno-obrazovni proces zahvaljujući ostvarenoj suradnji s vrtićima, srednjim školama i fakultetima.

Učenici za vrijeme radionice
Učenici za vrijeme radionice

Tweet

Posljednje novosti