HNS Buzeta: Privrednu zonu Mala Huba 2 što prije staviti u funkciju

23.06.2014 - 09:57
Branko Rončević i Vlatko Mrvoš
Branko Rončević i Vlatko Mrvoš

HNS Podružnica Buzet, 23. lipnja je održala konferenciju za medije u privrednoj zoni Mala Huba. Povod konferencije je protekla godina dana rada u Gradskom vijeću Grada Buzeta i podsjetnik da se u proteklih godinu i pol u zoni nije napravilo ništa iako je aktualna vlast obećala izgradnju potrebne infrastrukture kako bi zona mogla prihvatiti prve ulagače, istaknuo je Vlatko Mrvoš, predsjednik buzetskog HNS-a.

Potpredsjednik buzetskog HNS-a Branko Rončević, rekao je da HNS konstantno vrši pritisak na gradske vlasti da se privredna zona Mala Huba 2 dovede u funkciju kako bi potencijalni investitori mogli krenuti s gradnjom objekata i zapošljavanjem. „Međutim aktualna vlast se uporno oglušuje na naša ustrajanja i tvrdi da postojeća infrastruktura ispunjava uvjete koji su potrebni za započinjanje s djelatnošću, ali to po našim saznanjima nije točno“, naglasio je Rončević.

Trenutna komunalna infrastruktura ne zadovoljava uvjete u navedenoj zoni, poručuju iz buzetskog HNS-a, te ističu kako je svima u interesu da se privredna zona Mala Huba 2 stavi u funkciju što prije, stoga su u više navrata nudili pomoć, ali nije prihvaćena.

Ovim putem, istaknuo je Mrvoš, HNS Buzet poziva na konsenzus svih političkih stranaka oko projekata od velike važnosti za građane Buzeta, a to privredna zona Mala Huba 2 i parkiralište u starom gradu Buzetu sigurno jesu.

Tweet

Posljednje novosti