Teže ozlijeđen mopedist iz Pule: S 2.44 promila udario u auto

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 9. lipnja oko 22 sata u Arsenalskoj ulici u Puli, teže je ozlijeđen 57-godišnjak iz Pule.

Nesreća se dogodila kada je 57-godišnjak upravljao mopedom Piaggio, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Bečke ulice. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2.44 promila, Puljanin se nije zaustavio na znak STOP, već je ušao u raskrižje te je došlo do kontakta mopeda i automobila Renault Clio, pulskih registracijskih oznaka, kojim je kolnikom Mornaričkog trga u smjeru Arsenalske ulice upravljao 56-godišnjak iz Vodnjana.

Od siline udarca, vozač mopeda nabačen je na vjetrobransko staklo, a potom je preko krova pao na kolnik. Zbog zadobivenih ozljeda, 57-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Protiv njega će se, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pokrenuti prekršajni postupak, izvijestila je istarska policija.

Budući su uzroci najtežih prometnih nesreća upravo neprilagođena brzina i alkohol, Policijska uprava istarska upozorava vozače, pogotovo vozače mopeda i motocikala, kao ranjiviju skupinu sudionika u prometu, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili opojne droge. Ponovno skrećemo pozornost vozačima da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da pojačaju oprez u prometu i poštuju prometne propise.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa