U tri mjeseca općina Kaštelir-Labinci dobila dva državna prvaka

12.05.2014 - 13:40
Roberto Radojković i Aldo Legović načelnikom Eniom Jugovcem i njegovim suradnicima
Roberto Radojković i Aldo Legović načelnikom Eniom Jugovcem i njegovim suradnicima

Enio Jugovac, načelnik Općine Kaštelir-Labinci, je 12. svibnja uručio priznanja i prigodne poklone iznimno zaslužnim mještanima, Aldu Legoviću i Robertu Radojkoviću, koji su u zadnja tri mjeseca proslavili ovu malu općinu.

Najprije je Aldo Legović na prvenstvu Hrvatske u tenisu za seniore, sredinom veljače u konkurenciji – gospoda 60+  uvjerljivo došao do finala te pobjedom postao prvakom Hrvatske za 2014. godinu

Tri mjeseca kasnije, 3. svibnja, drugi svestrani sportaš, Robert Radojković, postigao je na ultramarotonu u Zagrebu izvrstan sportski rezultat, otrčavši 100 km po izuzetno lošem vremenu za 7:12 sati čime je postao prvak Hrvatske i postigao 8. svjetsko vrijeme. Moramo napomenuti da je Robert i u ožujku ove godine ostvario fantastičan rezultat pobijedivši na supermaratonu Zagreb-Čazma od 61,35 km.

Ovim rezultatima Robert je stekao pravo natjecanja, kao prvi hrvatski ultramaratonac, na svjetskom prvenstvu koji će se održati u Kataru u studenom ove godine.

Zahvalivši sportašima na izuzetnom naporu, načelnik Jugovac je istaknuo kako je to vrlo važan segment u životu mjesta i kako se nada da će se vremena promijeniti kako bi se ovakvim podvizima mogla pružiti i financijska podrška.

Roberto Radojković i Aldo Legović
Roberto Radojković i Aldo Legović

Tweet

Posljednje novosti