Igor Džin pobjednik regata u rovinjskom akvatoriju

12.05.2014 - 06:18
Posada prije starta regate u Pesaru
Posada prije starta regate u Pesaru

Igor Džin na trinaest i pol metara dugom regatnom krstašu iz brodogradilišta Felci yachts 45 „Città di Grissolera“, apsolutni je pobjednik dvije ovogodišnje proljetne regate koje su se održale u rovinjskom akvatoriju, po realno jedrenom vremenu, te shodno tome i u svojoj klasi.

U Pesaru, 10. svibnja dodijeljeni su pehari i priznanja najuspješnijima na 30. jubilarnoj jedriličarskoj regati Pesaro-Rovinj-Pesaro gdje je Džin sa svojom posadom na 77  nautičkih milja dugom prelasku Jadrana od Rovinja do Pesara bio apsolutno najbrži po realno jedrenom vremenu od 12 sati i 7 minuta, dok je u povratku u Rovinj jedrio 14 sati i 20 min. U ukupnom plasmanu zbrojenih regata Džin je zauzeo drugo mjesto iza veće talijanske jedrilice Polimor tipa Cocson 50.

Džin je bio najbrži u prelasku Jadrana u oba pravca 2003. i 2011. godine. Revanš je uslijedio u jedrenju  u rovinjskom akvatoriju oko otoka Sv. Ivan na Pučini – Banjol – Figarola, s prolaskom kroz rovinjsku luku gdje je došlo do izražaja umijeće i iskustvo posade, te su apsolutno najbrže prejedrili zadanu rutu osvojivši Kup Challenger 2014.

Tjedan dana ranije jedren je Trofej Grada Rovinja u rovinjskom arhipelagu gdje je Džin s posadom u sklopu Regate prijateljstva Chioggia – Rovinj - Chioggia također bio apsolutno najbrži.

Uz skipera Igora Džina jedrili su Silvio Brunelli, Anton Peteh (koji su i utemeljitelji regate Pesaro-Rovinj-Pesaro), Alen Čehić, Damir Peteh, Kristina Džin,  Vlado Boras, Saša Brestovac, Dragan Kalčić, Petar Šajatović, Andreja Morović, Emil Kalčić,  Milutin Radosavljević, Želimir Vujčić i Cvetko Rasol.

Jedrenje kroz rovinjsku luku
Jedrenje kroz rovinjsku luku

 

Tweet

Posljednje novosti