Praznik rada uz plufizam na Limskom kanalu

0
Natjecanje u plufizmu održava se petu godinu za redom
Natjecanje u plufizmu održava se petu godinu za redom

Natjecanje u plufizmu već petu godinu za redom održat će se 1. svibnja na Limskom kanalu. Naime, Mladen Sošić - Trananaj i Mario Benčić osmislili su happening u kojemu se na Praznik rada, zabavljamo bacanjem kamenčića u vodu. Nazvali su ga plufizam, a riječ je o  natjecanju u kojem se nagrađuje najljepši pluf, odnosno zvuk kamena koji uranja u vodu. Natjecanje će započeti u 11 sati s 15 minuta počeka.

Nagrada je priznanje i pljesak svih prisutnih, a sudac je samo jedan, Ante Petrić -Tone koji samostalno i nedemokratski bez ičije pomoći i upliva, upisuje bodove kako se već njemu učini, poštujući pravilo osobne impresije. Kako je za potpuni doživljaj prvomajske zabave potrebna glazba, to je prepušteno imaginaciji Livia Morosina, a nešto će se i pojesti, no to neće biti grah, poručuju organizatori.

Cjelokupni umjetnički doživljaj ovog happeninga s dječjom igrom kojoj su naprasno izmišljena pravila, dobio je prošle godine svoju promociju na Njemačkoj televiziji NDR. Kroz zabavu bacanja kamenčića u vodu nazvanog plufizam oslobađamo se, kažu tvorci plufizma, a kako zapravo izgleda plufizam pogledajte ovdje.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa