Šorić potvrđen za predsjednika Boćarskog kluba Barat

25.04.2014 - 07:41
Damir Burić, Ivan Šorić i Valter Burić
Damir Burić, Ivan Šorić i Valter Burić

Dosadašnjem predsjedniku Boćarskog kluba Barat mr. Ivanu Šoriću na redovitoj Izbornoj skupštini održanoj 19. travnja u Baratu, dano je povjerenje za novi četverogodišnji mandat. Valter Burić potvrđen je za dopredsjednika, a Damir Burić za tajnika boćarskog kluba. Jednoglasnom odlukom svih članova Skupštine, dobili su mandat da i nadalje nastave uspješno s vođenjem kluba.

Svojim funkcijama ujedno čine i sastav Izvršnog odbora. Na skupštini su također prihvaćena izvješća o radu, materijalno-financijskom poslovanju te programu aktivnosti. Najavili su i skorašnju nabavku opreme za predstojeću sezonu. Boćarski klub će nastaviti i dalje, osim sportskog dijela, biti nositelj svih lokalnih aktivnosti u selu.

Zahvalili su se Općini Kanfanar koja svojim sredstvima iz proračuna osigurava uvjete za nesmetani rad kluba. Za realizaciju zacrtanog programa rada svojim donacijama i sponzorskim učešćem pomažu i sponzori kojima se klub i ovom prilikom zahvaljuje. Klub ima 16 registriranih igrača, a tu su i vjerni navijači koji ih prate i na gostovanjima.

Klub ima svoj grb-mjesni spomenik poznat kao "Portun" koji se nalazi u središtu sela. Igrači kluba su od njegova osnutka, pa do danas isključivo mještani Barata ili su rodbinski vezani za Barat. Najbolji plasman kluba ostvaren je natjecanjem u 3. Hrvatskoj ligi. Trenutačno se nalazi u 1. A Županijskoj ligi. Ambicije ovog kluba su poći još jedan "škalin" naprijed, odnosno opet u 3. Hrvatsku ligu.

Važno je za napomenuti da je odnedavno Valter Burić jedini školovani trener boćanja na području Rovinjštine, koji je svoje stručno zvanje stekao obrazujući se pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji. Tijekom natjecanja klub je nekoliko puta imao igrače u završnicama županijskih i državnih prvenstava.

Boćari su zajedno s mještanima dobrovoljnim radom i akcijama od jednostaznog boćališta došli do suvremenih četverostaznih boćališta sa noćnom rasvjetom, obnovljena je crkva sv. Petra u okovima, uređen trg, a stara škola obnovljena je za potrebe kluba, sastanke i različita druženja. Članovi kluba su ujedno i nositelji društvenog i kulturnog života u selu.

Otvoreno renovirano boćalište

Nakon sjednice Skupštine svečano je otvoreno novo renovirano četverostazno boćalište. BK Barat na poklon dobio je najljepši uskršnji dar. Boćalište je obnovljeno zahvaljujući ponajviše angažmanu, radu i sredstvima samih članova kluba, ali i pomoći sponzora, te Općine Kanfanar, a njegovi standardi su sada potpuno usklađeni s propisima boćarske igre.

Tako će od sada i Baraćani sve svoje goste moći ugošćivati na boćalištu primjerenog standarda. Obnavljanjem ovog objekta u samom središtu Barata stvorena je i prava mala sportska zona sa rasvjetom koja uz samo boćalište sadrži i igralište za mali nogomet, košarka, tenis i ostale loptačke sportove, te dječje igralište.

Pored brojnih članova BK Barat svečanost otvorenja boćališta svojom su nazočnošću uveličali i načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman, predsjednik Istarskog boćarskog saveza Valter Krizmanić, tajnik Istarskog boćarskog saveza Kristijan Klarić i predsjednik boćarskog središta Rovinj Dario Rabar. (Tekst i foto: Ivan Ban)

Tweet

Posljednje novosti