Na obroncima Učke iznad Plomina pojavio se medvjed?

0
Obronci Učke iznad Plomina
Obronci Učke iznad Plomina

Je li se iznad Plomina, na obroncima Učke, ponovo pojavio medvjed? O tome se posljednjih dana priča među kršanskim lovcima nakon što je nepoznata životinja polomila hranilicu za divljač u Lokvama iznad sela Fonovići nedaleko Plomina.

I dok dio lovaca sumnja na medvjeda, drugi su oprezniji u izjavama i smatraju da treba pričekati desetak dana i nove tragove kako bi sa sigurnošću mogli reći da je riječ o medvjedu. Naime, neki lovci sumnjaju na goveda s čijim su vlasnikom kršanski lovci stalno u zavadi.  

Inače, medvjed se u tom kraju pojavio i u svibnju 2012. godine kada je zaklao tri i odnio dvije ovce s imanja Nevija Bučića iz Plomina. Petnaest godina ranije medvjed je obitelji Bučić rastrgao i dvije magarice.

Zanimljivo da je dva tjedna kasnije na području naselja Škljonki, oko tri kilometra sjeverno od Gračišća, primijećena medvjedica s jednim mladunčetom. Lovci iz lovačkog društva Kolinka iz Gračišća tada su također potvrdili da se medvjedica s dva mladunčeta danima viđala blizu Mantovani gdje su ograđeni jeleni i kod Lokvenščaka. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa