Grafike Salvadora Dalija u Rovinju od 25. travnja

0
Izložba će biti u Zavičajnom muzeju grada Rovinja
Izložba će biti u Zavičajnom muzeju grada Rovinja

Salvador Dali je u Istri! Djela nenadmašnoga španjolskoga nadrealista, osebujnog po svom brku koliko i po umjetničkim ostvarenjima, bit će u Zavičajnom muzeju grada Rovinja, donosi Večernji list.

Izložba grafika iz dva najopsežnija Dalijeva opusa - Božanstvena komedija iz 1964. i Biblia Sacra iz 1967., bit će predstavljena publici od 25. travnja i moći će ih se vidjeti sve do 5. listopada.

Radi se o 130 djela iz obiju zbirki, jednom dekompozicijom drvoreza iz 70 grafičkih otisaka, te kipom Dantea.

- Izložba ima i specifičan edukativni karakter, jer se kroz grafike posjetitelj izložbe upoznaje Dalijevim viđenjem sadržaja Biblije i Danteove "Božanstvene komedije", a zbog same tehnike koju je umjetnik upotrijebio, ovi radovi zauzimaju vrlo posebno mjesto u Dalijevom stvaralaštvu - objašnjavaju u rovinjskom muzeju.

Ovaj je opus već vidjelo više od 100.000 ljudi u Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji, a nema sumnje da će na Dalija u Rovinj hrliti i cijeloga ljeta i brojni turisti iz zemlje i svijeta.

Razgled je moguć svaki dan osim ponedjeljka, od 10 do 14 i od 18 do 22 sata.

Cijene ulaznica za odrasle 40 kuna, za umirovljenike, studente i srednjoškolce 35 kuna, za učenike osnovne škole – 25 kuna, a djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz. Za grupnu kupovinu cijena ulaznica iznosi 35 kuna (školske grupe imaju besplatno vodstvo).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa