Rovinj dva dana bio najpoznatiji hrvatski grad u svijetu

0
Predivni Rovinj bio je domaćin mnogima najdražeg adrenalinskog sporta
Predivni Rovinj bio je domaćin mnogima najdražeg adrenalinskog sporta

Rovinj je tri dana bio poprište sportsko-medijskog spektakla. Nakon četiri godine, na velika se vrata vratio Red Bull Air Race. Na sreću svih nas, po prvi puta ova se svjetski poznata manifestacija održala u Rovinju. Posjetitelji nisu krili zadovoljstvo da je predivni Rovinj bio domaćin mnogima najdražeg adrenalinskog sporta, stoga su odlučili provesti vikend u Istri. Najviše turista došlo je iz Italije, Njemačke i Austrije te iz drugih europskih zemalja.

Zainteresiranost za manifestaciju naglo je porasla u vrijeme kvalifikacija, a osim gledatelja s tribina, bilo je i onih s mora. Naime, na sigurnoj udaljenosti od morske staze, usidrile su se brojne ribarice, barke, gliseri i manje jahte. Također, gledatelja je bilo na prozorima i terasama kuća, ali i na svakom mjestu odakle se pilotske majstorije moglo vidjeti.

Neki piloti najavili povratak u Rovinj sa svojim obiteljima i prijateljima

Neosporna je činjenica da i piloti uživaju u ovakvom okruženju, pa su neki najavili povratak i za ljetne praznike zajedno sa svojim obiteljima i prijateljima.

Već od ranih jutarnjih sati stvarale su se kolone prema Rovinju koji je dva dana bio najpoznatiji hrvatski grad u svijetu. Red Bull Air Race donio je ovom gradu na tisuće posjetitelja i više od 300 akreditiranih novinara iz cijelog svijeta. Organizatori u suradnji s brojnim volonterima, pružili su maksimalan napor da prirede vrhunski sportski događaj. Ovo je zasigurno jedan od najboljih načina i primjera kako treba kreirati motive dolaska i tijekom pred i posezone, što sigurno ide u korist svim žiteljima ovoga kraja.

Letačke akrobacije uoči natjecanja
Letačke akrobacije uoči natjecanja

C zona (bolničko naselje)
C zona (bolničko naselje)
A zona (Valdibora)
A zona (Valdibora)

Plava, crvena i siva sjedala na tribinama bila su popunjena gledateljima iz cijele Hrvatske i Europe, prije svega Austrije otkuda su došli brojni navijači i veliki ljubitelji ove adrenalinske utrke. Očekivanja od nekoliko desetaka tisuća posjetitelja i gledatelja vrlo su vjerojatna s obzirom na prometni kaos koji je vladao gradom i njegovim širim područjem.

O gospodarskim, ekonomskim i drugim svrhama da i ne govorimo. Sasvim je sigurno da će ova manifestacija ostavit veliki pečat na hrvatski turizam kao i na samu promidžbu naše zemlje. Rovinjski kafići i restorani od ranog su jutra bili pod opsadom gostiju. Svi objekti su radili punom parom, a prigodno se na stolovima nudilo i energetsko piće po kojem i natjecanje nosi ime. Privatni smještaj i hoteli su zabilježili zavidan porast broja gostiju, a ugostitelji su bili prezadovoljni potrošnjom i posjećenošću. (Tekst i foto: Ivan Ban)

Prometna gužva na rovinjskim ulicama
Prometna gužva na rovinjskim ulicama
Povećane mjere sigurnosti
Povećane mjere sigurnosti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa