Zbog Red Bull Air Racea poseban organizacijski režim u Rovinju

02.04.2014 - 11:59
Red Bull Air Race održava se 11. ,12. i 13. travnja u Rovinju
Red Bull Air Race održava se 11. ,12. i 13. travnja u Rovinju

Povodom održavanja Red Bull Air Racea u Rovinju predstavnici Grada Rovinja, TZ Grada Rovinja, Komunalnog servisa i gradskih službi održali su 2. travnja konferencija za tisak kako bi građane upoznali s organizacijom života i rada u Rovinju tijekom održavanja ove manifestacije.

Na konferenciji su bili gradonačelnik Giovanni Sponza, direktorica TZ Rovinja Odete Sapač, direktor Komunalnog servisa Marko Paliaga, zapovjednik JVP Rovinj Eviliano Gašpić, tajnik Saveza sportova Gianni Roccco i voditelj komunalnog redarstva Elvis Prenc.     

„Red Bullovi predstavnici izjavili su da njihove utrke prati oko 500 milijuna gledatelja širom svijeta i najavili dolazak velikog broja gostiju, što  predstavlja nemjerljivu promociju za Rovinj i značajnu poslovnu šansu za sve u Rovinju - osobito za one koji se bave turizmom, ugostiteljstvom, trgovinom i povezanim uslugama. Stoga ih sve pozivam da što spremniji dočekaju brojne goste“, rekao je gradonačelnik Sponza.

Na konferenciji je rečeno da jedna takva manifestacija zahtjeva visok stupanj organizacije i poduzimanje svih sigurnosnih predradnji i radnji, ali da će ipak se poremetiti svakodnevnica žitelja Rovinja.

„Već se dugo radi na osmišljavanju svakog detalja kako bi ne samo manifestacija, ali i život i rad u u Rovinju tih dana, u okviru realnog protekli u najboljem mogućem redu. Koristim ovu prigodu da zamolim sve sugrađanke i sugrađane za veliko strpljenje. Pozivam ih na suradnju, jer bez njihove pomoći ova manifestacija neće moći proći u najboljem redu. Siguran sam  da će moje sugrađanke i sugrađani, kao i uvijek do sada, pokazati se izvrsnim domaćinima za sve one koji nas tih dana budu posjetili i da ćemo svi zajedno ovu prestižnu Red Bullovu manifestaciju iskoristiti na najbolji mogući način za promociju našeg Rovinja“, rekao je Sponza.

Posebni organizacijski režimi

Povodom održavanja Red Bull Air Race-a 11. ,12. i 13. travnja 2014. u Rovinju će biti potrebno prilagoditi se posebnim organizacijskim i sigurnosnim normama koje iziskuje ovako velika manifestacija.

Posebni organizacijski režimi odnose se na:

1) GRAĐANE KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE UNUTAR PJEŠAČKE ZONE SA PRAVOM NA OSIGURANO PARKIRALIŠTE

Od petka 4. travnja 2014. postepeno će biti onemogućeno parkiranje na parkiralištima Valdibora, Boksiti, Concetta i Željeznička stanica i to zbog potreba postavljanja tribina za gledatelje i popratnih sadržaja za organizatore i natjecateljske timove.

Za ovu kategoriju građana rezervirano je parkiralište na platou ispred nogometnih igrališta te je organiziran kontinuiran kombi prijevoz do starogradske jezgre, a sukladno karti.

Ovaj režim parkiranja i transfera potrajati će i nekoliko dana nakon završetka Red Bull Air Race-a, ovisno o brzini demontiranja tribine i ostalih popratnih sadržaja za organizatore i sudionike utrke.

2) DOSTAVA ZA GRAĐANE I POSLOVNE SUBJEKTE UNUTAR PJEŠAČKE ZONE OD 11. DO 13. 4. 2014.

Od petka 11. travnja pa do nedjelje 13. travnja 2014. biti će uspostavljena privremena regulacija prometa te će se opskrba građana i poslovnih subjekata unutar pješačke zone moći obavljati isključivo u jutarnjem terminu od 05.00 do 9.00 sati.

Nakon tog vremena prometovanje unutar pješačke zone u potpunosti će biti onemogućeno za sva vozila (dakle i taksistima i serviserima), osim za interventne službe.

3) RADNO VRIJEME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Odlukom Gradonačelnika od petka 11. 4. do nedjelje 13. 4. 2014. radno vrijeme ugostiteljskih objekata produljeno je do 02.00 sati.

4) PRIJEVOZ VJERNIKA NA SVEČANU MISU CVJETNICU

Obzirom na poseban režim prometovanja u gradu, a da se 13. travnja održava svečana misa Cvjetnica, biti će organiziran poseban prijevoz za vjernice i vjernike iz različitih dijelova našeg grada. Polazak sa stajališta prema karti je u 9.30, a povratak nakon mise organiziran je s okretišta kod hladnjače "Mirna" u 12.30 sati.

5) PROMETOVANJE GRADSKIM PODRUČJEM I PARKIRANJE OD 11. DO 13. TRAVNJA

Obzirom da se od 11. do 13. travnja očekuje dolazak više od 60.000 ljudi u naš grad, biti će na snazi poseban režim prometovanja za sve građane, posjetitelje i goste Rovinja. Mogućnost ulaska i prometovanja gradom biti će limitirano i to koncentrično kako se budu popunjavala osigurana parking mjesta.

Diljem grada osigurano je 11 besplatnih zona za parkiranje. Na parkinzima i punktovima zatvaranja prometa biti će prepoznatljivi volonteri koji će građanima i gostima  pružati potrebne informacije za  lakše prometovanje gradom. Od najudaljenijih parkirališta u zonama Valalta, Polari i Veštar, od 8.00 do 24.00 sata kontinuirano će  prometovati autobusi kojima će se posjetitelji besplatno prevoziti do najbližih punktova natjecanja. Tako će Linija 1 prometovati od Valalte do Mondelaca, Linija 2 od kampa Polari do stajališta u ulici Stjepana Radića (preko puta OTP banke) te Linija 3 od kampa Veštar također do stajališta u ulici Stjepana Radića i natrag  uz rukometno igralište „Pod lipama“.

6) POSEBAN REŽIM KRETANJA NA PODRUČJU BOLNICE "DR. MARTIN HORVAT" i UVALE MUCCIA

Organizacija interventnih i sanitetskih službi za ovako velike manifestacije kao što je Red Bull Air Race mora biti na iznimno visokom nivou. Stoga je cijelo područje bolnice "Dr. Martin Horvat" proglašeno strogom zonom sigurnosti na čije je područje zabranjen pristup.

Cijelo područje bolnice rezervirano je za interventna i sanitetska vozila, a zatvoreno za sva ostala vozila i pješake dok je uvala Muccia zatvorena za sva plovila (neće biti dozvoljeno korištenje tamo usidrenih plovila), osim interventnih vozila, plovila i helikoptera.

7) OGRANIČENI PLOVNI PUT

Zbog strogih mjera sigurnosti, promet na moru će također biti pod posebnim režimom. Obzirom da se trkača staza nalazi u uvali Valdibora, plovidba će biti zabranjena u prostoru od Montea do otoka Figarola pa do poluotoka Muccia.

Iznimno je važno da se plovila kreću limitiranom brzinom i izvan zone zabrane plovidbe jer bi ulazak u zonu zabrane plovidbe, osim visoke sankcije za prekršitelje,  značio istovremeni prekid manifestacije.

Sve informacije o organizaciji prijevoza, parkinga i plovidbe tijekom održavanja Red Bull Air Race-a u Rovinju, objavljene su i na gradskom Internet portalu www.rovinj.hr .

Tweet

Posljednje novosti