Ukrajinac Maksym Averin pobjednik Trofeja Poreč

10.03.2014 - 06:54
Vozači Meridiane Kamen prije starta
Vozači Meridiane Kamen prije starta

Član azerbejđanske momčadi Synergy Baku Cycling Project, Ukrajinac Maksym Averin pobjednik je dvanaestog izdanja jednodnevne utrke Trofej Poreč (UCI kategorije 1.2) u organizaciji BK Meridiana – Kamen Pazin iz Pazina. Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Daniel Biedermann (Team Gourmetfein Simplon Wels), a treće dvostruki pobjednik utrke, Slovenac Matej Mugerli (Adria Mobil).

Sunčani dan primamio je podosta gledatelja uz stazu da isprate utrku koja je vožena 9. ožujka po Poreštini. Ukupno dvjestotinjak biciklista startalo je kod hotela Valamar Diamant, a čak njih 153 došlo je na cilj u vremenu pobjednika kod hotela Laguna Albatros u Zelenoj Laguni.

Najbrži u završnom sprintu Ukrajinac Maksym Averin sin je poznatog biciklista Aleksandra Averina koji je 1978. godine osvojio jednu od ondašnjih najvećih svjetskih amaterskih utrka Utrka Mira, poznate u svijetu i pod imenom Berlin – Varšava - Prag. Pobjedom u Poreču Averin je svojoj momčadi donio prvu pobjedu u ovoj sezoni.

Dobar rezultat ostvario je i kapetan pazinske momčadi Talijan Davide Mucelli završivši utrku na desetom mjestu. Antonio Santoro (53. mjesto) i Emanuel Kišerlovski (93. mjesto), također su prošli ciljem u vremenu pobjednika.

Suorganizatori utrke Trofej Poreč su Turistička zajednica Grada Poreča, Valamar, Laguna Poreč i Istarska razvojna turistička agencija, te brojni sponzori.

Nakon jednodnevnih utrka u Umagu i Poreču od 13. do 16. ožujka, kreće etapna utrka “Istarsko proljeće“ s prologom i ciljem treće etape u Umagu, te vrlo atraktivnim brdskim ciljevima u Labinu i Motovunu (prva i druga etapa).

 

Tweet

Posljednje novosti