Izabrano novo vodstvo Mladih HSLS-a Rovinja

05.03.2014 - 12:12
Rovinj
Rovinj

Mia Cindrić izabrana je za novu predsjednicu Mladih hrvatskih liberala (MHL) Grada Rovinja na Izbornoj skupštini održanoj 1. ožujka na kojoj je izabrano novo vodstvo stranke. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak članova HSLS-a mlađih od 30 godina.

Za potpredsjednika izabran je Goran Orbanić, za tajnika Marko Petrušić, za rizničara Toni Antolović, a za člana izvršnog odbora izabran je Zoran Burić.

Nova predsjednica predstavila je program rada za naredne dvije godine, te se posebno osvrnula na probleme svojih sugrađana mlađih od 30 godina. „Novo vodstvo će se zalagati za veća prava mladih u gradu Rovinju tako što će tražiti od aktualne vlasti grada Rovinja da se povećaju stipendije za naše najbolje učenike koji studiraju izvan grada, da se u proračun uvrsti mogućnost financiranja besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce u gradu Rovinju, te da se sufinanciraju udžbenici za učenike srednjih škola“, istaknula je Cindrić.

Novo vodstvo, dodala je, također će se zalagati i za besplatan autobusni prijevoz učenicima koji pohađaju srednju školu u Rovinju, a žive na području Rovinjskog sela ili okolice Grada Rovinja. „S obzirom da je u Rovinju u zimskim mjesecima nezaposleno više od 1.000 osoba od kojih većinu čine mladi, tražimo da se što prije u funkciju stavi nova poduzetnička zona Gripole – Spine , kako bi se mladi mogli zaposliti u toj novoj zoni“, kazala je Cindrić.

Novo vodstvo stranke želi ukazati i na problem Grada Rovinja kojemu nedostaje zabavna zona, jer nakon gašenja Monvija u gradu nema zabave. „Znamo da je u planu nova zabavna zona Turnina, ali se bojimo da će od ideje do realizacije proći najmanje 10 godina, te smatramo da bi Grad trebao omogućiti privremenu zabavnu zonu u tom periodu ili omogućiti našim sugrađanima koji imaju vlastite lokale dulje radno vrijeme i dulje puštanje glazbe u ljetnim mjesecima“, napomenula je Cindrić.

Skupštini je prisustvovao i predsjednik HSLS-a Grada Rovinja Tomislav Sošić, koji je ujedno i gradski vijećnik, te je pohvalio novo vodstvo i obećao da će kroz Gradsko vijeće djelovati za dobrobit mladih u gradu Rovinju.

Tweet

Posljednje novosti