Sponza: Kajin svojim izjavama nanosi štetu radnicima Mirne i ribarima

19.02.2014 - 14:23
Giovanni Sponza, saborski zatupnik IDS-a i gradonačelnik Rovinja
Giovanni Sponza, saborski zatupnik IDS-a i gradonačelnik Rovinja

„Damir Kajin  je nanio veliku štetu radnicima Mirne, ribarima, dobavljačima i svojom izjavom dodatno ugrozio egzistenciju članovima njihovih obitelji“, izjavio je Giovanni Sponza, gradonačelnik Rovinja i saborski zastupnik povodom Kajinovog današnjeg nastupa u Hrvatskom saboru.

„Damir Kajin u svojim nastupima vrlo često sebe želi prikazati kao borca za prava radnika, no današnjom nepromišljenom i neodgovornom izjavom upravo je radnicima i ribarima nanio štetu“, naglasio je Sponza i dodao da kontinuirano naglašava i zagovara odgovoran pristup.

„Do sada sam bezbroj puta rekao da rješenje vidim u dijalogu svih relevantnih sudionika, gdje će se s iskrenim namjerama i bez skrivenih karata, odgovorno učiniti sve kako bi se tvornica Mirna spasila i nastavila putem ozdravljenja, što znači rast i razvoj višestoljetne proizvodne tradicije".

U tom smislu je, saznajemo, u Ministarstvu financija j18. veljače održan sastanak sa zamjenikom ministra financija,  na kojem su bili i predsjednik sindikata Mirne te istarski  župan Valter Flego, na kojem su razmotrene sve mogućnosti za spašavanje Mirne, a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

„Ono što želim posebno naglasiti je  da u ovome trenutku velika odgovornost leži na Upravi i Skupštini društva. Očekujem da postignu dogovor u interesu radnika, ribara i nastavka proizvodnje. Ukoliko se ne uspiju dogovoriti tada očekujem da Ministarstvo financija, kao najveći vjerovnik, presiječe gordijski čvor, preuzme odgovornost i da zajednički pronađemo strateškog partnera. Nas u Rovinju isključivo interesira partner koji će osigurati nastavak proizvodnje i rast i razvoj Mirne. Špekulacije s nekretninama ne dolaze u obzir“, izjavio je Giovanni Sponza. (E.V.)

Tweet

Posljednje novosti