Sponza o Mirni: Sada je sve u rukama stečajnog upravitelja

13.02.2014 - 15:26
Tvornica Mirna u Rovinju
Tvornica Mirna u Rovinju

Samo tri dana nakon izvanredne sjednice Gradskog vijeća Rovinja na kojoj su vijećnici jednoglasno prihvatili prijedlog zaključka o postupku predstečajne nagodbe Mirne d.d.- Poslovni sistem za ulov i preradu i promet ribom i ribljim prerađevinama, kojim bi se potraživanja Grada u visini od 935.635 kuna pretvorila u vlasnički udjel u Mirni, država je odučila drugačije i 13. veljače pokrenut je stečaj nad ovom tvornicom.

„Sve do sada poduzeto od strane Grada Rovinja bilo je u cilju zaštite Mirne, u cilju da tvornica opstane i da, obzirom na rezultate koje ostvaruje te potencijal koji njezini proizvodi imaju na tržištu, Mirna raste i razvija se. Sada je sve u rukama stečajnog upravitelja“, rekao nam je tim povodom gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza, ne skrivajući žaljenje što je proglašen stečaj.

Sponza je rekao da suosjeća s radnicima, ribarima i njihovim obiteljima, te da „treba stati na loptu, ostati hladne glave i biti odgovoran - prvenstveno zbog radnika, ribara, proizvodnje, ali isto tako i kupaca“.

„Treba se nastaviti boriti. Mi ćemo i nadalje svim dopuštenim sredstvima činiti sve da Mirna opstane i nastavi sa proizvodnjom prvenstveno zbog radnika i ribara, ali i zbog tradicije i cjelokupnog gospodarstva Rovinja“, kazao je Sponza. (N.Č.)

Tweet

Posljednje novosti