Članovi upravnog vijeća rovinjske bolnice nezakonito isplaćivali dodatke na plaće

11.02.2014 - 11:49
Bolnica dr. Martin Horvat Rovinj
Bolnica dr. Martin Horvat Rovinj

Policijska uprava istarska u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da su 67-godišnjak, 63-godišnjak, 59-godišnjak i 63-godišnjakinja iz Rovinja, te 49-godišnjak iz Pule počinili kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti u bolnici za ortopediju i rehabilitaciju dr. Martin Horvat u Rovinju.

Radi se o bivšem ravnatelju bolnice, dr. Borivoju Čukcu (67), te sadašnjem predsjedniku Upravnog vijeća bolnice Valeriju Drandiću (59) iz Rovinja, Linu Kuhariću (63) iz Rovinja, Marinu Folu (49) iz Pule te Eriki Bajagić (63) iz Rovinja. Policija sumnjiči dr Čukića da je, kao odgovorna osoba bolnice, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, znajući da je to suprotno propisima, u razdoblju od studenog 2002. godine do travnja 2013. godine, odobrio sebi isplatu dodatka na plaću od 25%. Time je bolnicu oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Preostale osumnjičene tereti se da su, s ciljem  pribavljanja protupravne imovinske koristi za više djelatnika pravne osobe, iako su znali da je to suprotno propisima, donijeli odluku kojom su ovlastili 67-godišnjaka da odobri isplatu stalnog dodatka na plaće za 21 djelatnika, a što je on i učinio. Time je rovinjska bolnica, u razdoblju od lipnja 2005. godine do listopada 2013. godine, oštećena za nekoliko stotina tisuća kuna.

Protiv osumnjičenih osoba, policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je istarska policija. 

Tweet

Posljednje novosti