Vinka Cetinski: Na sudu ću lako dokazati istinu i demantirati napise o kupoprodaji nekretnina i poslovnih udjela

09.02.2014 - 15:30
Vinka Cetinski (Foto: HRT)
Vinka Cetinski (Foto: HRT)

Nakon što je protiv nje podignuta optužnica zbog navodne prijevare Danka Končara, priopćenjem se oglasila i optužena Vinka Cetinski.

„Sramotno je i nedopustivo da smo za optužnicu saznali putem medija i da novine iznose detalje optužnice koju ni mi, ni naši odvjetnici još nismo dobili i vidjeli. Postavlja se pitanje odakle novinama i novinarki optužnica?“ pita se Vinka Cetinski, kojoj je iz procesnih razloga onemogućeno da argumentima demantira sve što joj se u medijima pripisivalo, a da pritom ne bude kažnjeno gonjena, čime je automatski nastavljen jednostrani napad i medijska hajka na obitelj Cetinski.

„Državno odvjetništvo i policija nisu smjeli odustati od slučaja jer su stvorili ogroman trošak za predmet koji bi u pravilu trebao plaćati privatni tužitelj Danko Končar iz vlastitog džepa. No, kako se Končar već interesno povezao s političko-gospodarsko-medijskom strukturom, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini, nije spreman plaćati još i dugotrajne jalove istrage za koje se zna da su čista namještaljka, po onoj „napad je najbolja obrana“. Njegovo je geslo: bez brige, neću ja dalje plaćati državi, već će ona plaćati i vraćati meni.

Končar htio Mirnu, EPH, sva brodogradilišta, marine…

Točno je da me Danko Končar prijavio, no prijavila sam i ja njega i nekoliko njegovih suradnika, no o tome nitko ne piše. Zašto? Zato jer ja ne vodim prljavu medijsku igru. Kad ste sigurni što prijavljujete i imate povjerenje u pravosudni sustav, čemu medijska hajka i pritisak na sud?“, stoji u priopćenju Vinke Cetinski, koja od početka tvrdi da su oni žrtve Danka Končara koji je njih iskoristio za ulazak u Hrvatsku jer se on obratio njima a ne oni njemu.

''Mi smo Končaru počeli smetati u trenutku kada se spomenuti gospodin počeo upuštati u kojekakve poslove s lokalnim i nacionalnim političko-gospodarskim strukturama. Njegove aspiracije bile su tvornica za preradu ribe Mirna Rovinj a u konačnici i Podravka, zatim medijska carstva EPH i Glas Istre, po mogućnosti sva brodogradilišta, marine i vjetroelektrane, projekt Brijuni Rivijera....

Končar se u Hrvatskoj pojavio kao padobranac. Na početku se to nije moglo vidjeti. On je tada govorio kako ga zanima ruralni turizam, izgradnja vila, stancija i dr. za bogate poslovne ljude u Istri, a ja sam se time bavila i na fakultetu, bila nekada zamjenica ministra turizma. Za mene je to bio izazov, odradila sam svoje obveze korektno i za to sam trebala dobiti 5 % od ukupnog profita, a dobila sam progon, blokadu cijele svoje i obiteljske imovine, iako imam od Porezne uprave rješenje kako je sveukupna imovina pokrivena zaradom, odnosno jednostavno rečeno, dokazala porijeklo svoje imovine“, navodi dalje Cetinski.

Končar sam priznao da za priče o stanovima nema dokaza

„Končarevi plaćeni "psi tragači" su u početku počeli govoriti o stanovima u New Yorku, Italiji, businessu u Kini, a nisu našli ništa te je sam Končar nedavno na sudu  izjavio: “U početku smo došli u trag stanovima ali nakon godine i pol istraživanja se pokazalo da zato nemamo dokaza”.   

Stoga je Cetinski uvjerena kako joj neće biti teško, kada za to dođe vrijeme, dokazati istinu i demantirati novinske napise o kupoprodaji nekretnina i poslovnih udjela ali kad zato dođe vrijeme.

„No, jedno je danas sigurno, to ne može biti nikakva prvorazredna relevantna afera, nego privatni odnos dvoje-troje, ljudi, u najboljem slučaju ne sasvim beznačajnih. Pravorijek o pravnom meritumu toga odnosa ima kazati sud. Za porezne obveznike i državu Hrvatsku uglavnom je politički irelevantno to što dvoje-troje ljudi imaju neriješen odnos. Sve se ovo protiv nas vodi kako bi se prikrile prave afere i njihovi akteri, u kojima je država opljačkana“, rekla je Vinka Cetinski.

Danko Končar pravi vlasnik udjela Glasa Istre

Govoreći o medijskoj hajki, koja se posljednje tri godine vodi protiv njih, Cetinski je istakla kako je u uskim krugovima dobro znano da je upravo Danko Končar pravi vlasnik udjela Glasa Istre i da je s Ninoslavom Pavićem pregovarao o partnerstvu i ulasku u EPH, ta da «prejaka sugestija tih novina ima za cilj uništiti obitelj Cetinski“.

„U ova teška vremena, pod liberalnom krinkom, novine žele glumiti uspješan tržišni proizvod. Ono što prodaju zove se u pučkoj tradiciji, prodajom muda pod bubrege, a za tu robu jednostavno više nema ni novaca ni kupaca. Želim u to vjerovati. 'Ova retard-muljaža, krajnje bedasta u korištenju preočitih manipulativnih sredstava, snažno ukazuje na sumnju da je zapravo bitka koja se vodi protiv korupcije u Hrvatskoj samo još jedan frakcijski obračun, osmišljen s ciljem očuvanja postojećih odnosa snaga na svim razinama odlučivanja (lokalno i nacionalno)'', stoji u priopćenju Vinke Cetinski.

Tweet

Posljednje novosti