U Kanfanaru predavanje nakon kojeg kava i čokolada neće imati isti okus

21.01.2014 - 12:57
Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane
Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane

U subotu, 25. siječnja, u kanfanarskom Domu mladih održat će se multimedijalno predavanje na temu: „Fair Trade (pravedna trgovina) u svijetu i u Hrvatskoj“, s početkom u 18 sati. Predavanje će održati sveučilišna profesorica doc. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac, a istome će prisustvovati i članovi Udruge za promicanje pravedne trgovine koja svojim aktivnostima i djelovanjem promiče pravdu i održivi razvoj, prije svega u području educiranja o (ne)pravednoj trgovini.

Predavanje će se održati u organizaciji Općine Kanfanar, a cilj je potaknuti širu javnost na promišljanje o problemima koji dolaze s potrošačkim društvom današnjeg globaliziranog svijeta, educirati zainteresirane o pojmu „pravedne trgovine“ i njezinim načelima te podići svijest među potrošačima o tome kako njihova (ne)kupnja određenog proizvoda u velikoj mjeri utječe na ponašanje proizvođača i filozofiju njihovih poduzeća.

Kroz konkretne primjere, na predavanju će biti objašnjeno na koje se sve načine i na čiji račun odvija nepravedno trgovanje, koliku cijenu za to plaćaju marginalizirane skupine, djeca i žene koje se iskorištavaju za rad te, s druge strane, koje su sve obaveze onih koji žele na svojim proizvodima istaknuti Fairtrade certifikacijsku oznaku i koje sve garancije takvi proizvodi pružaju krajnjim kupcima i potrošačima.

Organizacijom ovog događaja Općina Kanfanar i mladi općine, na čiji će se poticaj predavanje i održati, žele istaknuti kako svoj rast i razvoj općina želi nastaviti uvažavajući načela održivog razvoja, a poticanje kritičkog razmišljanja kroz ovakve programe edukacije jedan je od način uključivanja svih zainteresiranih u društveni život općine.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a organizatori upozoravaju da nakon ovog predavanja Vaša kava i čokolada neće imati isti okus...

Tweet

Posljednje novosti