Prvo kupanje u Rapcu: Pazinjani hrabriji od Labinjana

0
Prvi ovogodišnji kupači u Rapcu
Prvi ovogodišnji kupači u Rapcu

Iako se Pazinjani ljeti najradije kupaju u Poreču, prvo plivanje već tradicionalno obave u Rapcu, gdje labinski triatlon klub Albona Extreme s prijateljima iz udruge Trickeri iz Pazina i članovima Društva podvodnih aktivnosti Rabac već 11 godina za redom organizira novogodišnje kupanje.

Na popularnoj plaži kod svjetionika i ovog se 1. siječnja, točno u 13 sati, okupilo 30-ak najhrabrijih, a Pazinjana je ove godine prvi put bilo više nego Labinjana. Najstariji plivač bio je Lučano Sošić (62) iz Labina, jedan od organizatora novogodišnjeg kupanja, a najmlađi je bio 13-godišnji Paulo Honović iz Čepića.

U vodu su hrabro zakoračile i četiri žene: Nada Luboteni i Elija Brenčić iz Labina, Kristina Jurić iz Pazina i Ivana Milošević iz Pule, inače djevojka maratonca Ivana Stanića iz Tupljaka, koji je prve plivače promatrao sa sigurne udaljenosti na kopnu. „Za mene je ovo ipak prehladno“, priznao nam je.

Za razliku od lani, ronioci DPA Rabac su mao zakasnili pa su se prvim plivačima pridružili u moru, u ronilačkim odijelima, a četirima ženama kasnije su se priključile i dvije postarije turistkinje s njemačkog govornog područja. (Tekst i foto: Nenad Čakić)   

Ulazak u hladnu vodu
Ulazak u hladnu vodu
Većina je more promatrala sa sigurne udaljenosti
Većina je more promatrala sa sigurne udaljenosti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa