Općinski vijećnici Cerovlja odrekli se naknada u humanitarne svrhe

0
Sjednica Općinskog vijeća Cerovlje
Sjednica Općinskog vijeća Cerovlje

Vijećnici Općine Cerovlje su 23. prosinca na 4. sjednici Općinskog vijeća jednoglasno podržali  proračun za 2014. godinu težak 10,2 milijuna kuna. Takav proračun veći je od prethodnog prvenstveno zbog projekta IPARD 2, koji se odnosi na asfaltiranje cesta, a za koji će biti potrebno zaduživanje Općine kreditom na iznos od 812 tisuća kuna, koji će biti vraćen iz sredstava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Na pitanje vijećnika Andreja Gašparića (IDS) da u Proračunu nema prihoda od Istarskog ipsilona, načelnik Emil Daus kazao je kako po novom Zakonu o cestama ne postoji komunalni doprinos na ceste koji je postojao u prijašnjem Zakonu pa se takav prihod neće biti ostvaren.

Daus: Odluka o komunalnom temelj za provođenje mjera

Jedna od novina u Općini, planirana u proračunu, je nabava kontejnere za razvrstavanje otpada, a na istoj Sjednici donesena je i Odluka o komunalnom redu kao i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, načinu kontrole njihova razmnožavanja, uvjetima i načinu držanja vezanih pasa te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.

"Mi usvajamo odluku u kojoj piše sve što se smije ili ne smije, ali znamo da se ljudi tih pravila ne pridržavaju. Donijet ćemo odluku, ali se postavlja pitanje što će biti s provođenjem propisa iz tih odluka i tko će kontrolirati", napomenula je vijećnica Elena Šestan (IDS).

Načelnik Daus kazao je kako je donošenje odluka prvi korak k uvođenju reda. "Odluka je temelj da možemo provoditi neke mjere, već smo do sada i bez propisa pokušali u dobroj namjeri rješavati određene probleme, nekad uspješno, a nekad ne", dodao je Daus.

Na prijedlog vijećnice Šestan, vijećnici su se, već tradicionalno odrekli svojih naknada za sjednicu, načelnik se odrekao božićnice, a zamjenik načelnika Kamenko Opatić odrekao se svoje naknade za prosinac te će ta sredstva biti donirana potrebitima na području Općine Cerovlje. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa