Pazin: U četvrtak počinje Božićni sajam

18.12.2013 - 11:28
S prošlogodišnjeg sajma
S prošlogodišnjeg sajma

Grad Pazin je i ove godine pripremio bogat program za posljednji mjesec u godini. Naime, programi objedinjeni pod zajedničkim nazivom Veseli prosinac u Pazinu pružaju za svakoga ponešto.

Ovogodišnji Božićni sajam u Pazinu, kao dio programa Veseli prosinac, počinje u četvrtak, 19. prosinca, i traje sve do utorka, 24. prosinca, a održava se svakoga dana na Trgu slobode uz sudjelovanje 25 izlagača koji će u prigodnoj ponudi imati različite rukotvorine i prigodne darove: suvenire, ikebane, ukrase, slastice, pletenine te nezaobilazna božićna drvca i kuhano vino.

Veselu plesnu subotu uz sajam na Trgu slobode, 21. prosinca, uljepšat će plesna grupa The Spirit i članovi Folklornog društva Pazin koji će imati nastupe u 10 i 11 sati, dok se u pauzi mališani mogu poigrati s Djeda Mrazom kojeg očekujemo oko 10.30 sati.

Mali Pazinci će imati priliku dočekati Djeda Mraza na glavnom gradskom trgu i u petak, 20. prosinca koji će ih razveseliti uz pomoć svojih vilenjaka u 11.30 sati, a djecu koja ne pohađaju vrtić obradovat će darovima u 17 sati u Spomen domu.

Iza podjele darova, u 19 sati možete uživati u Božićnom koncertu pod nazivom Bijeli Božić koji donosi u Pazin hrvatske i svjetske poznate božićne pjesme u izvedbi Leonore Surian uz pratnju gitarista Darka Jurkovića Charleya i perkusionista Borisa Popova.

Veseli prosinac završava tradicionalnim koncertima koje pazinske udruge poklanjaju svojim sugrađanima: Božićni novogodišnji koncert Limene glazbe održat će se u subotu, 27. prosinca s početkom u 20 sati u Spomen domu, a Božićno novogodišnji koncert zbora Roženice u nedjelju, 29. prosinca, s početkom u 19 sati u Crkvi Sv. Nikole.

Tweet

Posljednje novosti