Boris Miletić i službeno kandidat za predsjednika IDS-a

0
Miletić je zahvalio na iskazanoj podršci
Miletić je zahvalio na iskazanoj podršci

Boris Miletić je službeno postao kandidatom Gradske podružnice IDS-a Pula za predsjednika IDS-a, jednoglasno je odlučeno na Izvještajno-izbornoj skupštini, održanoj 11. prosinca u Puli.

Obrativši se prisutnima Miletić se zahvalio svim članovima na iskazanoj mu podršci te je izjavio da je „Istra premala da bi se dijelila i to je ono što mi kao stranka pokušavamo cijelo vrijeme prenijeti“.

Stoga, Miletić smatra da „u Istri moramo čuvati naše zajedništvo i međusobno surađivati jer samo na taj način Istra ide naprijed, a kao što vidimo ide naprijed brže od ostalih hrvatskih regija“.

Komentirajući proces seljenja državnih institucija iz Istre, Miletić je istaknuo kako je „Istra prioritet IDS-u, nama je Istra sve. A danas je IDS Istri potrebniji nego ikada prije jer je naša dužnost i obveza da se izborimo za samostalnost Istre kao regije“. Upravo zbog toga, Skupština Istarske županije je jednoglasno usvojila Deklaraciju o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Istre, bez obzira na stranačku pripadnost županijskih vijećnika.

Valter Boljunčić
Valter Boljunčić
Na Skupštini je za predsjednika GP IDS-a Pula jednoglasno potvrđen Valter Boljunčić. Za potpredsjednika je izabran Ardemio Zimolo, a za tajnika je, također potvrđen, Edi Gobo. Novi-stari predsjednik GP IDS-a Pula Valter Boljunčić osvrnuo se na rad Podružnice tijekom 2013.

- Izbori u Puli pokazali su da IDS, i više nego prije, u Puli uživa povjerenje građana. U Gradskom vijeću imamo stabilnu većinu što je potvrda naše snage i da ljudi cijene ono što radimo. U prilog tomu ide i broj članova koji stalno raste, rekao je Boljunčić.

Na Skupštini su i jednoglasno potvrđeni: kandidatkinja Elena Gattoni Stepanov za potpredsjednicu Zajednice podružnica Puljštine; kandidat za tajnika ZP-a Puljštine Armin Grabar i kandidat za člana ZP-a Donald De Gravisi.

Skupština je, također, jednoglasno potvrdila kandidaturu Glavnog tajnika IDS-a Tedija Chiavalona za člana Predsjedništva IDS-a i kandidaturu Ivana Beletić-Tatića za člana Garantnog odbora IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa